Kenmerken voor nieuwe burgemeester: “Ambitieus, aanvoerder, ambassadeur”

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Als het aan de inwoners van Het Hogeland ligt is de nieuwe burgemeester ambitieus, aanvoerder en ambassadeur. Zo blijkt uit de peiling die de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft laten uitvoeren. Deze reacties zijn samengevoegd met de bevindingen van de vertrouwenscommissie. Dit heeft geleid tot een concept profielschets die op 3 juli in de gemeenteraad wordt behandeld.

Het Hogeland zoekt een burgemeester die inspireert, oog én oor heeft voor inwoners en onze positie in de regio versterkt.  Onze burgemeester is ambitieus. Door organisatie en inwoners te laten samenwerken aan de uitdagingen van nu en van de toekomst.  Daarnaast is onze burgemeester een aanvoerder. Door kansen te signaleren en mensen met elkaar te verbinden komen onze inwoners en ondernemers samen verder. Onze burgemeester is ook een ambassadeur. In de regio wordt Het Hogeland gezien als een goede samenwerkingspartner en onze inwoners voelen zich gehoord,” aldus de vertrouwenscommissie.

Meer dan 1100 inwoners hebben hun reactie online en offline kenbaar gemaakt bij de gemeente.  “We hebben veel waarde gehecht aan deze reacties. We hopen dat inwoners hun antwoorden herkennen in de profielschets,” aldus Roelf Torringa, voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Op woensdag 3 juli wordt de concept profielschets door Roelf Torringa tijdens de raadsvergadering aangeboden aan de René  Paas, commissaris van de koning in Groningen. Kandidaten kunnen solliciteren vanaf 8 juli tot en met maandag 26 augustus. Het is de bedoeling om in de tweede helft van 2019 een nieuwe burgemeester voor Het Hogeland te benoemen.

 

 

Cookieinstellingen