Opening expositie ‘Passie op het Hogeland’

KLEIN WETSINGE – Het kerkje was vanmiddag, zondag 23 juni 2019, het toneel van de opening van de expositie ‘Passie op het Hogeland’ van het cursisten atelier van Renate Martini en Marleen Bakker.

Het openingswoord werd verricht door beeldend kunstenaar Lammert Joustra uit Adorp. Hij heeft gestudeerd aan Academie Minerva en werkt als docent beeldende vorming op het Wessel Gansfort College in Groningen.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door Tom Hoogkamer.

De deelnemers  cursisten (50) bij het atelier van Marleen Bakker en Renate Martini in Winsum (Gn), hebben op verschillende manieren hun hartstocht op het doek gezet.

Passie – Waar de noorderlingen bekend staan als nuchter, kiezen de schildercursisten van Marleen Bakker en Renate Martini voor passie. “In het Noorden kennen we in ons landschap vooral koele kleuren: blauw, grijs, groen”, legt Marleen Bakker uit. “Dat zie je terug in onze schilderijen. Maar in bijvoorbeeld Italië voeren juist warme kleuren de boventoon: rood, oranje, geel. Wat zou er gebeuren als wij als nuchtere Groningers die zuidelijke kleuren op ons palet aanbrengen en onze passie weergeven? Dat was het uitgangspunt voor deze expositie. Alle cursisten zijn op hun eigen wijze te werk gegaan. Zij hebben hun passie geuit op verschillende manieren: in kleuren, verftechnieken en hun onderwerpen. Daardoor is een bijzondere, afwisselende expositie ontstaan, met schilderijen die soms on-Nederlands lijken, maar toch vertrouwd aanvoelen.”

De expositie ‘Passie op het Hogeland’ is van 23 juni tot en met 14 juli 2019 dagelijks te bezoeken van 10 tot 18 uur. Af en toe kan de kerk dicht zijn vanwege een besloten bijeenkomst. Wie van tevoren zeker wil weten dat de deuren open zijn, kan bellen met Nicolaas Geenen: 06 5468 5405.

Reacties