Huurdersfront haalt PvdA-kamerlid naar Middelstum

Foto: Archief HN

MIDDELSTUM – Vrijdag 28 juni aanstaande zal Tweede Kamerlid Henk Nijboer van de PvdA een bezoek komen brengen aan Middelstum. Bestuurders en daadsleden van gemeente Loppersum en  Het Hogeland zijn ook uitgenodigd door het Huurdersfront dat het treffen organiseert onder de titel Aardbevingsproblematiek huurders.

“Huurders in Middelstum van Woningstichting Wierden & Borgen kampen al een jaar met een uiterst problematisch verlopende versterkingsoperatie, waarvan het einde maar niet in zicht lijkt te komen. Van Woongroep Marenland weten huurders in Middelstum na zeven jaar nog steeds niet waar ze aan toe zijn. Met elke aardbeving gaat hun woning steeds verder achteruit en neemt hun zorg ten aanzien van de veiligheid toe,” zo stelt het Huurdersfront.

De delegatie gaat met de huurders in gesprek en zal een ronde gaan maken door de wijken zodat ze een goed beeld kunnen krijgen van de leefsituatie waarin de huurders verkeren. “Het Huurdersfront is er vooral op uit om meer bewustzijn te creëren omtrent de menselijke factor die nauw samengaat met de problematiek. Daar wordt volgens steeds te gemakkelijk mee omgesprongen door de verhuurders, stelt de organisatie.

“Er wordt nog steeds te weinig naar de huurders geluisterd en de verhuurder heeft daardoor vaak een hele andere beleving. Dit resulteert in veel frustratie en onvrede. Daar willen wij graag toch echt eens verandering in zien. Daarom organiseren wij dit.” Aldus de woordvoerder van het Huurdersfront: “Het bezoek begint om twee uur ’s middags en zal zo’n twee uur gaan duren. Huurders die ook hun verhaal kwijt willen, kunnen zich uiteraard bij het Huurdersfront melden.”

 

 

Cookieinstellingen