Opening nieuw complex TC Baflo

RASQUERT – Het nieuwe tenniscomplex van de in 1954 opgerichte TC Baflo is zaterdag twee keer geopend. Officieel en officieus, of was het net andersom. Daarover verschillen de meningen nog steeds, maar het is dus geopend. 

Tegen 19.00 uur was het al gezellig druk. Nadat Steven Boekschoten de jeugdleden van TC Baflo even bezig had gehouden met ‘idiote’ spelletjes, heette voorzitter Heidi Musschenga iedereen van harte welkom.

Steven Boekschoten, Heidi Musschenga spreekt en de vrijwilligers die in het zonnetje werden gezet

Ze stond stil bij het feit dat de club 65 jaar bestaat en liep even door de geschiedenis van de tennisvereniging. Van de beginjaren – met de betonnen banen en een bouwkeet als clubhuis – tot aan het huidige onderkomen in de Marciaborg. De club die in hoogtijdagen zo’n 150 leden telde en goed was voor 120 ballen in de week. Geen tennisballen, maar gehaktballen. Nu – met ongeveer de helft aantal leden – worden er wekelijks ongeveer nog 20 stuks uit de jus gevist.

Maar de club leeft, heeft – mede door tennistrainer Frenk – een bloeiende jeugdafdeling en is stabiel onder de oudere Betty Stöves en Tom Okkers. Ook met de vrijwilligheid onder de leden zit het goed, zodat de toekomst er rooskleurig uitziet voor TC Baflo.

Na de woorden van Heidi Musschenga mocht Bert Sattler (76) – de oudste actieve lid van de club – de smashcourt banen openen met sponsor Ben Woldring, de internetondernemer uit Usquert. Daarna speelden beide heren nog een partijtje tegen elkaar.

Nadat de verplichte handelingen waren verricht, kon er worden over gegaan tot waar de meeste tennisclubs goed in zijn: een feestje bouwen.

In de kantine groot feest met zanger en ‘enkelspeler’ Bert Solo

Eerder op de dag (13.30 uur) opende wethouder Blok ook al – voor een handjevol aanwezigen – het nieuwe onderkomen van de tennisclub. Hij hield het kort en was blij dat ‘alles’ achter de rug was. Er waren bij de ontwikkeling van de Marciaborg immers wat ‘tegenvallertjes’ geweest, maar alles is goed opgelost: een fantastisch onderkomen voor de TC Baflo.

Wethouder Blok opent het complex, naast hem penningmeester Erik de Barbanson

Reacties