Indrukwekkende opening Op Roakeldais

WARFFUM – Het was donderdagavond een indrukkende opening van de 54ste editie van Op Roakeldais. ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen’, de tekst gerapt door oud-Warffumer Cor Ennema en het refrein gezongen door Marie Jones, die ook de begeleiding deed op gitaar. De aanvulling van Zuid-Afrika, Oscar op de djembé en de dansers/zangers die in het Zulu en het Engels zongen, maakte het helemaal af.

Thé Lau – frontman van The Scene en schrijver van het lied – die exact 4 jaar geleden overleed, zal van boven tevreden hebben meegekeken. De aangepaste tekst – met boodschap, de intentie die Op Roakeldais heeft om de wereld te verbinden – zal ongetwijfeld zijn goedkeuring hebben gekregen.

Na deze fantastische openingsact gaf David Ramon Kloosterhuis (Artistic Director) het woord aan de burgemeester van Het Hogeland, Henk Jan Bolding. De burgervader had zich goed voorbereid en begroette alle dansgroepen in hun eigen taal. Het klonk mooi en bovenal heel persoonlijk. Daarna was de beurt aan presentatrice Hannelore Duynstee, die de aanwezigen en dansers de eerste avond van het internationale dans- en muziekfestival door loodste.

 

 

Cookieinstellingen