Belangstellenden weten Open dag Voedseltuin te vinden

UITHUIZEN – De open dag van de Voedseltuin in Uithuizen trok zaterdag vele belangstellenden. De tuin werd drie jaar geleden in gebruik genomen en is inmiddels van groot belang voor de minder bedeelden in de gemeente Het Hogeland.

De tuin – gelegen achter de boerderij aan Bovenhuizen 6 – wordt gerund door vrijwilligers. Dagelijks lopen er gemiddeld zes mensen rond die ervoor zorgen dat de groenten en andere tuinopbrengsten kunnen worden geleverd aan Voedselbank Het Hogeland. Om dit het hele jaar door te kunnen doen is er een tunnelkas en opslagruimte gecreëerd.

De boerderij is onlangs in andere handen gekomen, maar Stichting Eigen Kracht – die de voedseltuin onderhoud – hoeft zich de komende tijd geen zorgen te maken. “De nieuwe eigenaar van het land heeft laten weten dat ze gewoon door kunnen gaan”, aldus Lub Snijder. Snijder (voorzitter kledingbank Maxima) was destijds voorzitter van Voedselbank Het Hogeland en heeft het project drie jaar geleden samen met Ulfert Jan Molenhuis (voorzitter Voedselbank Groningen) opgezet.

Cookieinstellingen