Nieuw bestemmingsplan buitengebied voormalige gemeente De Marne 

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Het college van b. en w.  legt de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van de voormalige gemeente De Marne voor. Het plan was, na tien jaar, aan vervanging toe. De gemeenteraad beslist er op 10 juli over. Belangrijke beleidswijzigingen kent het plan niet.

Wel worden bouwvlakken rond boerderijen, op verzoek van de provincie, voortaan vastomlijnd. Voorheen waren bouwvlakken flexibel van vorm. Het opslaan van mest hoeft straks niet meer per se binnen het bouwvlak. Dat wordt onder voorwaarden ook toegestaan op veldkavels, dicht bij het land en op afstand van bebouwing. Veel boerderijen hebben in het nieuwe bestemmingsplan een woonbestemming gekregen omdat het agrarische bedrijf gestopt is.
Tot slot kent het nieuwe plan een zogenaamde ‘ruimte-voor-ruimte-regeling’. Hiermee is het in beginsel mogelijk dat er een of twee huizen worden gebouwd in ruil voor sloop van agrarische gebouwen. Deze regeling gaat verval tegen van gebouwen die niet te hergebruiken zijn.

Cookieinstellingen