Gouden kaarten uitgereikt voor NK Stoepranden

WINSUM – Winsum Vitaal heeft op woensdag 10 juli in de Blauwe Schuit in Winsum de Gouden Tickets voor het NK Stoepranden in Amersfoort uitgereikt.

17 kinderen hebben zich tijdens de voorrondes in Sauwerd, Baflo en Winsum  naar de finale gespeeld en ook de 13 begeleiders die mee gaan zullen op het NK Stoepranden strijden om de titel beste van Nederland.

Op 22 september worden de deelnemers door een bus opgehaald en naar de Wagenwerkplaats in Amersfoort gebracht. Hier worden de hele dag wedstrijden gespeeld in 5 verschillende categorieën en worden de prijzen verdeeld. Jantje Beton organiseert het NK Stoepranden omdat zij spelen, bewegen en ontmoeten in zoveel mogelijk buurten in Nederland willen stimuleren. Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen.

 

Reacties