Beweeg- en Beleeftuin Viskenij feestelijk geopend

BAFLO – “Een aanwinst voor Baflo en Rasquert. Helemaal opgezet vanuit de bewoners, fantastisch”. Dat waren de lovende woorden van burgemeester Bolding van de gemeente Het Hogeland bij de opening van de Beweeg- en Beleeftuin bij Viskenij in Baflo woensdagmiddag.

Nadat Tjaaktje Bos – bedenker van de Beleef- en Beweegtuin – iedereen welkom had geheten, het traject tot de voltooiing van de tuin bij langs was gegaan en de vrijwilligers had bedankt, was het woord aan burgemeester Bolding. Na zijn korte toespraak hij van mevrouw Buikema, één van de bewoners van Viskenij, een grote schaar overhandigd om een kleedje op één van de beweegtoestellen door te knippen. De burgervader twijfelde nog even: “Zonde om dit kleedje doormidden te knippen.” Echter, toen hij hoorde dat locatiemanager Klary Schepel de twee stukken wel weer aan elkaar zou naaien, ging hij direct over tot actie. Aan de andere kant op het toestel stond de heer Schuitema, ook bewoner van Viskenij, en na het doorknippen konden hij en de burgemeester elkaar de hand schudden. Symbolisch, omdat de tuin een plek is om elkaar te ontmoeten.

Na de officiële handeling kon het aanwezige publiek, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van een optreden van het Warffums Mannenkoor.

Er was een lange adem voor nodig, de inzet van veel vrijwilligers en de volhardendheid van het bestuur van de Stichting Vrienden van Viskenij, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Een prachtige tuin vol bloemen, planten en dieren en met verschillende beweegtoestellen. Geschikt voor jong en oud.

Een echte aanwinst voor Baflo en Rasquert.

Reacties

gallery
142781
BAFLO – “Een aanwinst voor Baflo en Rasquert. Helemaal opgezet vanuit de bewoners, fantastisch”. Dat
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190711/beweeg-en-beleeftuin-viskenij-feestelijk-geopend/
2019-07-11T12:24:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/07/10223956/ARD_2124.jpg
Nieuws