CU wil maatregelen tegen lachgas

Foto: Youtube

HET HOGELAND – Theo de Vries van de CU wil dat het gemeentebestuur optreedt tegen de handel in lachgas ampullen. “Welke mogelijkheden zijn er om het gebruik ervan tegen te gaan,” wilde hij weten.

Zijn onrust gaat over het opkomend gebruik onder de jeugd van distikstofmonoxide (N2O), het lachgas, in het uitgaansleven, festivals en andere gelegenheden. “Het beïnvloed de rijvaardigheid en is in combinatie met alcohol zeer gevaarlijk,” zo stelde hij.

Wethouder Kristel Rutgers deelde zijn zorg: “Voor zover wij weten is er een jeugdsoos geweest waar dit werd verspreid. We hebben daar maatregelen op genomen. Wij weten niet of er op andere plaatsen wordt verkocht. Het probleem is,” zo zei ze, “dat lachgas een regulier product is dat gewoon in elke winkel verkocht mag worden.” De wethouder voegde er aan toe dat het college van b. en w. via subsidieregelingen voor jeugdsozen en het jeugd- en jongerenwerk invloed kan uitoefenen op het tegengaan van het dealen van lachgas. “Ook zullen we er  op letten dat we zo nodig bij het verlenen van vergunningen een voorschrift hierover opnemen.”

Reacties

article
142925
HET HOGELAND – Theo de Vries van de CU wil dat het gemeentebestuur optreedt tegen
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190712/cu-wil-maatregelen-tegen-lachgas/
2019-07-12T12:33:50+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/07/12122041/Lachgas.png
Nieuws