SP: ‘Hondenoverlast op kerkhof Winsum’

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – “Het kan het moment van waarnemen zijn,” liet wethouder Blok zich ontvallen. Het gaat over het onderhoud van het groen op begraafplaatsen. En de hondenoverlast.

Linda Visser van de SP bracht de zoveelste pagina in voor het onderwerp groen en begraafplaatsen. “De Algemene Begraafplaats in Winsum ligt er zeer slecht bij. Een aantal mensen spuit er zelf met Round-Up om het onkruid te bestrijden. Er zijn ook mensen die het kerkhof als wandelroute gebruiken om de hond uit te laten. Deze vervuiling is natuurlijk niet te accepteren,” zo zei ze. Ze deed dan ook de suggestie om er borden met ‘verboden voor honden’ te plaatsen.

Harmannus Blok, met groenbeheer in zijn takenpakket, zei: “Het onderwerp komt regelmatig terug. We zijn bezig met het vergroenen van de paden. Het kan zijn dat dit op een bepaald moment een rommelig beeld geeft. Het is ook zo dat mensen vlak voordat het onderhoud gebeurt, menen dat het een rommel is terwijl het een week later keurig bij ligt. Het kan het moment van waarnemen zijn.” Over de hondendrollenkwestie zei hij: “Wandelen op een kerkhof is toegestaan. Honden mogen er niet komen. We moeten elkaar ook aanspreken op dergelijk ongewenst gedrag.”

Jacob Cleveringa van Gemeentebelangen voegde er aan toe: “Op het kerkhof in Baflo is het niet beter, hoor.”

Reacties

article
142934
HET HOGELAND – “Het kan het moment van waarnemen zijn,” liet wethouder Blok zich ontvallen.
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190712/sp-hondenoverlast-op-kerkhof-winsum/
2019-07-12T13:24:51+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/07/12132424/Begraafplaats2.jpg
Nieuws