Minke & Lucia winnen Friese singer-songwriter contest

Lucia en Minke
Lucia en Minke
Foto: L&M

OLDETRIJNE – De finale van de Friese singer-songwriter contest 2019 is gewonnen door het duo Minke & Lucia. Met het Friestalige repertoire en de inventieve arrangementen wisten ze in een spannende finale de jury het meest te overtuigen.

Met het winnen van de contest liggen er voor het duo de komende tijd verschillende optredens in het verschiet, waaronder op het Troubadour Treffen en het Friese Lente-festival. Een deel van de prijs bestaat uit een geldbedrag dat kan worden besteed aan opnames, songwriting-sessies of coaching.

Finale 2019

De finale van de contest werd dit weekend gehouden op het Farmfest Summerfestival in Oldetrijne. Uit twee voorrondes waren uiteindelijk vijf finalisten over gebleven. In deze onderhoudende en gevarieerde finale lieten Berend Riemersma, Silke van Wijngaarden, Annike, Minke & Lucia en Tom Wiegersma horen dat er veel talent en potentie zit in het songwriters-genre in Friesland. De jury, bestaande uit Sido Martens, Esther de Jong en Stephan Janssen, kozen uiteindelijk voor de Friestalige liedjes van Minke & Lucia wegens het goede samenspel, de wijze waarop tekst en muziek een hechte eenheid vormt en de thematiek van de liedjes.

Cookieinstellingen