Zomeractie Openluchtmuseum: Museumkwartet

Foto: Archief HN

WARFFUM – Maak kennis met de historische bewoners van Openluchtmuseum Het Hoogeland. Met de kruidenier of met de slager, dienstbode of de veearts. Wie zijn ze, hoe wonen ze en wat staat er in hun huis of werkplaats? Koppel deze zaken aan elkaar en win een mooi weekend op Het Hogeland.

Jaarlijks heeft Openluchtmuseum Het Hoogeland een bijzondere zomeractie voor zijn gasten. Dit jaar kunnen alle bezoekers meedoen aan het Museumkwartet. Hierin staan zes historische bewoners van het museum centraal. Wie de juiste verbindingen legt,  maakt kans op een mooie prijs.

Combinaties

In het openluchtmuseum maak je kennis met het leven in de 19e eeuw. De ruim 20 gebouwen laten zien hoe mensen leefden, werkten en hun vrije tijd door brachten. Met zes van deze bewoners maken de bezoekers deze zomer nader kennis. Wie de juiste combinaties vindt tussen de bewoners, hun huis, hun interieur en een van hun eigendommen, kan zes kwartetten maken. Die leveren weer  letters op, die woorden vormen. Met de juiste zes woorden maken bezoekers kans op een verzorgd weekend op Het Hogeland.

Inzendingen

Het museumkwartet kan tot en met 25 augustus worden ingeleverd. Een deelnameformulier voor  krijgt elke bezoeker gratis bij zijn entreekaartje. Wie na afloop van zijn bezoek het ingevulde formulier inlevert, dingt mee naar de prijs. Uit alle goede inzendingen wordt in het najaar een winnaar getrokken.

Reacties