Een 6.6 voor leefomgeving voormalige gemeente Winsum

Winsum, Dorpsplein
Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Inwoners van de voormalige gemeente Winsum hebben in de burgerschouw hun woonomgeving beoordeeld met een 6,6. Ten opzichte van vorig jaar is dat een hogere score.

Met de burgerschouwapp op de telefoon of tablet beoordeelden bewoners hun dorpen. Via de app kunnen deelnemers een keuze maken uit drie kwaliteitsscores: hoog (8), basis (6) en laag (4). Over het groen kwamen de meeste opmerkingen: te hoog gras, onvolledige beplantingsvakken, overhangend groen en overgroei van bermen over fietspaden. Straten en wegen beoordeelden inwoners met een 6,5. Op ‘verzorging’, het onderhoud van de openbare ruimte, scoorde Winsum hoog: een 7,7. Slechts 1 dorp constateerde zwerfaval. De gemeente pakt zoveel mogelijk van de gemaakte opmerkingen aan in het reguliere onderhoud.

In de gemeente Het Hogeland wordt een burgerschouw alleen nog in de voormalige gemeenten Winsum en De Marne gedaan. Het Hogeland wil toe naar één vorm van burgerschouw. De gemeentelijke dorpencoördinatoren werken dit verder uit, in overleg met de dorpen.

Reacties