Matthieu van Olffen nieuwe bestuurder Wierden en Borgen

Foto: HogelandNieuws

BEDUM – Matthieu van Olffen is de nieuwe bestuurder van woningstichting Wierden en Borgen. Van Olffen (52)) is de opvolger van Peter van Heeswijk die sinds 18 december 2018 tijdelijk bestuurder is van Wierden en Borgen.

Van Olffen is momenteel directeur Financiën & Ondersteuning bij Stichting Lefier. Hij werkt sinds 2005 bij deze woningcorporatie, die actief is in de provincies Groningen en Drenthe. “Hier heeft hij veel ervaring opgedaan met sociale woningbouw en de aardbevingsproblematiek. Die ervaring komt hem te pas in zijn nieuwe functie. Wierden en Borgen, een corporatie die ruim 7.000 huishoudens huisvest, staat voor een stevige opgave bij het aardbevingsbestendig en verduurzamen van zijn woningbestand,” zo laat de Raad van Commissarissen weten.

Wierden en Borgen is gevestigd in Bedum en bezit woningen in de gemeenten Loppersum, Groningen, Het Hogeland en Westerkwartier. Van Olffen studeerde af als technische bedrijfskundig ingenieur aan de Universiteit Twente en rondde de opleiding tot registercontroller af aan de Universiteit van Amsterdam. Voor hij in de volkshuisvesting ging werken had hij diverse functies in het bedrijfsleven. Hij was van 2013 tot medio dit jaar lid van de Deelnemersraad van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. De Raad van Commissarissen van Wierden en Borgen is blij met de benoeming van Van Olffen. Voorzitter Koos Parie: “Met Matthieu van Olffen halen we een schat aan ervaring in huis, met grote kennis van financiën en organisatieverandering. Zijn motivatie voor de sociale volkshuisvesting is groot en dat past uitstekend bij de opgave waar Wierden en Borgen voor staat.”

Matthieu van Olffen begint op 1 oktober 2019 aan zijn nieuwe baan. Hij heeft er zin in: “Mijn hart ligt in de sociale woningsector. Ik ben me een echte Groninger gaan voelen in de vijftien jaar die ik inmiddels in Groningen woon en werk. Naast het opbouwen van goede banden met de huurdersorganisaties en gemeenten, ga ik voor een gezonde corporatie, waarbij de huurder voor alle medewerkers centraal staat.”

Reacties

article
143948
BEDUM – Matthieu van Olffen is de nieuwe bestuurder van woningstichting Wierden en Borgen. Van
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190805/matthieu-van-olffen-nieuwe-bestuurder-wierden-en-borgen/
2019-08-05T14:57:07+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/08/05145638/ARD_1604-2.jpg
Nieuws