Publiek geniet op Paardendag Uithuizen

UITHUIZEN – De 21e editie van de VvV Uithuizen Paardendag trok zaterdag weer veel publiek naar het Dingewoldterrein in Uithuizen. Jong en oud genoot van demonstraties van verschillende disciplines uit de paardensport.

Nadat burgemeester Henk Jan Bolding de piste was binnen gereden, heette hij de genodigden en belangstellenden van harte welkom en liet hij blij te zijn met een evenement als dit. Vervolgens werd de gemeentevlag in top gehesen en kon Paardendag 2019 beginnen.

Uiteraard ontbrak het ook weer niet aan prachtige hoedjes, het hoort erbij.

Prachtige hoedjes

Opmerkelijk was een demonstratie die hélemaal niets met paarden te maken heeft: schapen drijven. Het was toch en schot in de roos voor de organisatie én het publiek. Prachtig om te zien hoe Australische Kelpies – alleen, met z’n tweeën en drieën – een kleine kudde schapen weet te drijven.

Naast de verschillende klassen tuigpaarden kon men zich vergapen aan het springen, de Gele Rijders van het Korps Rijdende Artillerie van de Koninklijke Landmacht en een show van Menteam Lamein, met een vierspan van Welsh pony’s.

Ook was er rondom de piste van alles georganiseerd. Zo was er een show van oude tractoren en een heuse ambachtelijke smid. Voor de kinderen was er ook genoeg te doen. Zo kon er een ritje worden gemaakt op een pony, was er een luchtkussen en een echte clown.

Kortom: een prachtige, interessante middag, waarbij iedereen tevreden huiswaarts keerde.

Reacties

gallery
143764
UITHUIZEN – De 21e editie van de VvV Uithuizen Paardendag trok zaterdag weer veel publiek
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190805/publiek-geniet-op-paardendag-uithuizen/
2019-08-05T15:38:31+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/08/04003916/DSC_0481-2.jpg
Nieuws