Wie wint de eerste Culturele Stimuleringsprijs?

Landgoed Borg Verhildersum
Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Vanaf 2019 reikt de gemeente het Hogeland jaarlijks de ‘Culturele Stimuleringsprijs gemeente Het Hogeland’ uit.

Gemeente Het Hogeland is rijk aan culturele pareltjes: tientallen ateliers, kleine podia met grootse optredens, musea, amateurverenigingen, culturele commissies etc. Wij zijn trots op wat wij hebben aan cultuur in onze gemeente en dragen dat ook graag uit. Om cultuurmakers aan te moedigen om het culturele klimaat te vernieuwen reiken we jaarlijks de Culturele Stimuleringsprijs uit.

Deze prijs volgt de Culturele Prijs Eemsmond op, die georganiseerd werd door de Culturele Raad Eemsmond. Omdat deze raad per 1 januari 2020 opgeheven wordt en zij graag de Culturele Prijs willen overdragen, organiseren ze dit jaar, samen met de gemeente Het Hogeland, de nieuwe Culturele Stimuleringsprijs. 

Wie komt in aanmerking?

Een persoon of organisatie die in ieder geval een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling en / of zichtbaarheid van de cultuur in Het Hogeland. Het initiatief of product levert een bijdrage aan de vernieuwing van het culturele klimaat in de gemeente. De stimuleringsprijs geldt als een aanmoediging en een impuls voor doorontwikkeling van het initiatief of product.

Aanmelden

Kandidaten kunnen zichzelf of anderen aanmelden tot en met 31 augustus 2019. Stuur de gegevens van de kandidaat met onderbouwing naar Rixt Vellenga, Beleidsadviseur Cultuur: [email protected].

De uitreiking vindt plaats op vrijdagavond 11 oktober 2019, tijdens de culturele eindpresentie ‘Van Lauwersoog tot Eemshoaven tou’ van de editie Gronings Vuur ‘Het Hogeland’.

Reacties

article
143688
HET HOGELAND – Vanaf 2019 reikt de gemeente het Hogeland jaarlijks de ‘Culturele Stimuleringsprijs gemeente
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190805/wie-wint-de-eerste-culturele-stimuleringsprijs/
2019-08-05T12:34:42+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/08/05123259/Welgelegen-Leens1.png
Nieuws