Evenementen Winsum gaan niet door

Waterspektakel 2018
Waterspektakel 2018
Foto: Auwert Postmus

WINSUM – Vorige week berichtte de organisatie van ‘Winsum op het Water’ dat het waterspektakel werd uitgesteld. Dit evenement was een project van de jeugdsozen De Pluu en De Zolder in Winsum in samenwerking met Winsum Vitaal, Mensenwerk Hogeland en Promotie Winsum.

Vandaag maakte de organisatie het volgende bekend:

“Aangezien het niet goed was gegaan met de vergunningaanvraag, heeft het WohW-team aan de gemeente het Hogeland voorgesteld het evenement samen te voegen met het “Back to the 50ths themafeest en De Gondelvaart” op 21 september 2019. De gemeente ging hiermee akkoord, mits er de volgende dag een meer dan complete aanvraag inclusief veiligheidsplan werd opgestuurd.

Vanaf dat moment is het WohW-team als een razende aan de slag gegaan om dit voor elkaar te krijgen. En,…het was gelukt, … dachten wij.

Helaas worden er dusdanig hoge eisen gesteld dat dit niet in één dag te realiseren was. De vergunning en bijbehorende bijlagen waren op tijd en het veiligheidsplan op het allerlaatste nippertje ingeleverd.

Op zondagavond (2 dagen nadien) is het meer dan uitgebreide draaiboek van het samengestelde evenement nog ingeleverd ter verduidelijking van alles. Je zou denken dat één of twee dagen (het weekend) niet uitmaakt.

Helaas, regels zijn regels en het blijkt nu dat men niet akkoord gaat. Reden: de veiligheidsinstanties hebben niet voldoende tijd om hun goedkeuring aan het evenement te kunnen geven.

Het gehele samengestelde evenement kan daarom geen doorgang vinden.

Geen Winsum op het Water, geen Back to the 50ths themafeest, geen Gondelvaart.

Het enige waterspektakel wat nu nog plaatsvindt zijn de waterlanders die rijkelijk stromen door deze enorme teleurstelling.

Onze oprechte excuses aan allen die zich hierop hadden verheugd.”

 

Jeugdsoos De Pluu,

Jeugdsoos De Zolder,

Winsum Vitaal,

Mensenwerk Hogeland,

Promotie Winsum

Cookieinstellingen