Jongeren blijven kwaad op- en teleurgesteld in gemeente

Foto: HogelandNieuws

WINSUM – De kwaadheid en teleurstelling bij de jonge vrijwilligers van de Pluu en de Zolder over het niet doorgaan van het waterspektakel ‘Winsum op het Water’ zijn nog steeds niet geluwd.

Op het Boogplein zochten zaterdagavond ongeveer 25 vrijwilligers elkaar op. Met een drankje, een hapje, gezellige muziek en een EHBO- doos (veiligheid gaat voor alles) probeerden ze met z’n allen toch een gezellig beachfeestje te hebben, maar echt genieten deden de teleurgestelde, hoofdzakelijk jongeren, niet.
De vrijwilligers, die zolang hadden gewerkt aan het waterspektakel, voelen zich vooral door de gemeente in de steek gelaten.
Eén van de vrijwilligers: “We hebben zo naar de dag toegeleefd. Waar komen zoveel jongeren bij elkaar om een evenement te organiseren? Er zijn bijna altijd te weinig vrijwilligers, vooral jongeren. Voor dit evenement hebben we ons sterk gemaakt, de handen uit de mouwen gestoken en dan gaat de gemeente zo dwars liggen, onbegrijpelijk!! Dat er controle moet zijn is normaal, maar om op papier te moeten zetten wat voor schroeven we in de speeltoestellen willen gebruiken, dat is toch belachelijk. We zijn zeer teleurgesteld en kwaad. We wilden met z’n alle een mooie dag organiseren en nu zitten we hier eigenlijk enorm te balen. Gelukkig krijgen we alleen maar positieve reacties, maar het huilen staat bij velen nader dan het lachen.”
De organisaties die bij de organisatie betrokken zijn hebben aanstaande woensdag een gesprek met mensen van gemeente Het Hogeland.
De insteek voor de vrijwilligers: hoe nu verder? Aan de gemeente de taak om het niet verstrekken van de benodigde vergunning goed en duidelijk uit te leggen en de teleurstelling en kwaadheid van zo’n belangrijke, jonge, grote groep vrijwilligers enigszins weg te nemen. Vrijwilligers zijn steeds moeilijker te krijgen. Een groep jongeren die zich wil inzetten voor het dorp, de gemeente en de kinderen en die met tomeloze inzet de leefbaarheid wil verbeteren, moet je als gemeente koesteren en zeker niet frustreren.
Een aantal jongeren stond zaterdagavond HogelandNieuws te woord en is heel duidelijk over het evenement volgend jaar.

 

Cookieinstellingen