Campina schrapt omlegging Boterdiep in nieuw plan

Foto: Archief HogelandNieuws.

BEDUM – Half september buigt het gemeentebestuur zich over het aangepaste uitbreidingsplan van de melkfabriek Campina aan het Boterdiep in Bedum.

Het oorspronkelijke plan van de zuivelgigant kreeg ernstige kritiek op de milieu-gevolgen ervan. De Commissie Milieu-Effect Rapportage (MER), een instantie die plannen op hun milieu-effect beoordeelt, gaf een half jaar geleden een vernietigend rapport uit over de bouwplannen. Ook leefde er in het dorp Bedum weerstand tegen onder meer de nieuwe enorme silo’s en het omleggen van een stuk van het Boterdiep voor de uitbreiding.

Het Boterdiep blijft gewoon recht.

Campina heeft de plannen aangepast. “Het is wel duidelijk dat de omlegging van het Boterdiep geschrapt is,” aldus een woordvoerder van Campina. “Het is een aanpassing van het oude plan die we aan het gemeentebestuur voorleggen. Als bedrijf hebben we plannen bij de hand waarvan we weten dat we er snel mee op de ontwikkelingen in de markt kunnen reageren. Het is nog niet gezegd dat we het ook daadwerkelijk gaan uitvoeren.”

Een woordvoerder van de gemeente Het Hogeland laat weten: “In september beoordeelt het gemeentebestuur of de aanpassingen voldoende zijn met het oog op de kritiek van de MER. Als Campina daarna de bouw wil doorzetten, komt er een nieuwe beoordeling door de MER.”/BM

Cookieinstellingen