Bewoners Bloemenbuurt poetsen de strijdbijl op

De plaats waar de Kortsluiting gepland ligt.
De plaats waar de Kortsluiting gepland ligt.
Foto: HogelandNieuws

WINSUM – De advocaat van de bewoners van de Bloemenbuurt in Winsum is bezig het dossier Kortsluiting te bestuderen. Binnenkort komen de juridische argumenten tegen het plan op tafel.

Voor 25 september moeten bezwaren – zienswijzen – tegen de nieuwe versie van de Kortsluiting zijn ingediend. Het gaat om de verbinding tussen de Onderdendamsterweg en de provinciale weg onder Ranum. Het voorstel zoals dat onder verantwoordelijkheid van de voormalige Winsumer wethouder Westerink (CDA) was opgesteld, is door het gemeentebestuur van Het Hogeland ingetrokken wegens hoge juridische risico’s. Wat een andere term is voor slecht werk. “Dit onder zware invloed van onze juridische argumenten, daar zijn we van overtuigd,” zo stellen de actievoerders.

De wijziging van het bestemmingsplan voor het gebied achter de Bloemenbuurt is door het gemeentebestuur opnieuw ter inzage gelegd, bijgewerkt. Tot 25 september kan men er bezwaar tegen maken. De tegenstanders zijn bezig de strijdbijl op te poetsen. Hun advocaat is aan de slag gegaan en zal binnenkort met de juridische onderbouwing tegen het plan komen, zo laten de actievoerders weten.

Cookieinstellingen