Tweede ronde provinciale subsidie groot onderhoud en restauratie rijksmonumenten 

Foto: Wikipedia

GRONINGEN – De subsidieregeling GRRG (Groot Onderhoud en Restauratie Rijksmonumenten Groningen) is bestemd voor groot onderhoud en restauratie van gebouwde rijksmonumenten. Er kunnen projecten groot onderhoud en projecten met groot onderhoud en herbestemming worden ingediend.

Ook kan subsidie worden aangevraagd voor bepaalde energiebesparende maatregelen en aan noodzakelijke vervangende dakbedekking. De  eerste ronde  van de subsidieregeling 2019 is opengesteld op 20 maart 2019. Voor de tweede ronde van de GRRG 2019 komt een bedrag van 2.500.000,- beschikbaar. Na publicatie van het subsidieplafond in het Provinciaal Blad kunnen aanvragen voor deze tender worden ingediend.

Er zijn twee subsidieplafonds. Er is een bedrag van € 800.000,- beschikbaar voor de gehele provincie, en een bedrag van € 1.800.000,- voor de aardbevingsgemeenten. Besluitvorming over de aanvragen vindt plaats in de eerste helft van januari 2020. Het budget is beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW, de NCG, en de Provincie Groningen. De subsidieregeling wordt uitgevoerd door de Provincie Groningen.

Zie voor verdere info Informatie de website van de provincie Groningen.

Cookieinstellingen