Volgende week vrijdag ondertekening contracten voor Boogplein

Foto: WinsumNieuws

WINSUM – Volgende week vrijdag zetten het gemeentebestuur en de projectontwikkelaars Eco Vastgoed en Tandem Ontwikeling de handtekeningen voor het Boogpleinplan. De Enno Wierdastichting wil een standbeeld plaatsen tegen het Boogplein gebied aan. 

Er wordt dan op feestelijke wijze bij het dorpsplein in Winsum de overeenkomst gevierd met het signeren van het contract. De projectontwikkelaar zal volgens de overeenkomst de omgevingsvergunning aanvragen. Als de daarin opgesloten wijziging van het bestemmingsplan is afgerond, zullen zij de bouw en verkoop van de geplande gebouwen ter hand nemen. “Wij nemen de bebouwing voor onze rekening, de gemeente de inrichting van het openbare gebied,” zo laten de projectontwikkelaars weten.

De Enno Wierdastichting heeft bekend gemaakt dat men graag een borstbeeld van de voormalige Winsumer burgemeester Wierda  wil plaatsen nabij het oude gemeentehuis aan het dorpsplein, tegen het Boogplein gebied aan. Dick Sennema, bestuurder van deze stichting: “In 2021 is het honderd jaar geleden dat deze burgemeester die een gigantische betekenis voor het dorp heeft gehad. Wat zou het mooi zijn als er een borstbeeld zou komen bij het oude gemeentehuis, dat is de ideale plek.” Het gaat om het gebouw waar op dit moment de winkel Fluitenkruid is gevestigd. De niet-geheel onbemiddelde stichting heeft inmiddels een kunstenares opdracht gegeven voor het concipiëren van het borstbeeld.

Reacties