Gemeente organiseert dag voor de gezondheid

Beweegtuin te Winsum
Beweegtuin te Winsum
Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Op 26 september 2019 organiseren de gemeente in De Blauwe Schuit in Winsum voor alle inwoners van Het Hogeland de manifestatie “Gezond zijn is meer dan niet ziek zijn”.

“Gezond zijn betekent mee kunnen doen in de maatschappij. Het hebben van sociale contacten, goed om kunnen gaan met geld en eigen keuzes kunnen maken, “ zo stelt de gemeente. “Wij vinden het belangrijk dat iedere inwoner van onze gemeente toegang heeft tot een gezond leven. Gezonde voeding, voldoende beweging, terug kunnen vallen op mensen in de omgeving en leren om minder stress te ervaren. Daarom organiseren we voor alle inwoners van Het Hogeland de Gezondheidsdag,”

Er zijn kraampjes en workshops van veel grote en kleine regionale organisaties. De onderwerpen zijn heel gevarieerd: van het volgen van een yogales, het bereiden van een gezonde en betaalbare maaltijd, informatie over budgetteren tot het bewegen op een groot luchtkussen. Van 15:00 tot 20:00 kan men de kraampjes van de onderstaande organisaties bezoeken: Gezondheidscentrum: Zorg voor iedereen. Humanitas Het Hogeland: Informatie over mogelijkheden om eenzaamheid te voorkomen, hulp bij financiën, opvoeden en kinderen. Huis voor de Sport Groningen: Doe mee aan verschillende fitheidstestjes en informatie over sport, spel en bewegen in Het Hogeland. iZorgD: Leer de digitale stamtafel kennen en kom in verbinding met andere mensen. Mensenwerk Het Hogeland: Voor welke ondersteuning kunt u terecht bij Mensenwerk Het Hogeland? Taalhuis Het Hogeland: Doe de taalmetertest, krijg hulp om beter te leren lezen en schrijven zodat u beter mee kunt doen in de maatschappij. Vegro: Informatie over het lenen of kopen van hulpmiddelen, bijvoorbeeld krukken of rolstoelen. Voedseltuin Uithuizen: Wat is de voedseltuin? Proeverij van wilde planten: welke wilde planten kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld een salade? Winsum Vitaal: Bewegen op een luchtkussen, ideeënboom om ideeën over bewegen op te halen, in gesprek met inwoners over sport en bewegen. GGD Groningen: Samen werken aan gezondheid. Gezond leven? Hoe pakt u dat aan? Geestelijke verzorging Aardbevingsgebied: Woont u in het aardbevingsgebied en wil u uw verhaal kwijt? Praat mee in de proatbus.

Wie op 26 september met het openbaar vervoer naar de Gezondheidsdag wilt komen, dan kunt u in de Blauwe Schuit de kosten van het bus- of treinkaartje aan ons terugvragen via een formulier. De Gezondheidsdag wordt georganiseerd vanuit het project Gezond in Het Hogeland, een programma dat zicht richt op positieve gezondheid. Positieve gezondheid richt zich op de mensen zelf, hun veerkracht en wat hun levens betekenis geeft. De toegang is gratis.

Cookieinstellingen