Externe leden Rekenkamercommissie ingezworen

De leden van de Rekenkamercommissie horen de ambtseed aan, voorgelezen door burgemeester Bolding op het beeldscherm.
De leden van de Rekenkamercommissie horen de ambtseed aan, voorgelezen door burgemeester Bolding op het beeldscherm.
Foto: Berto Merx

HET HOGELAND – Het was even een plechtig moment, gisteravond tijdens de gemeenteraad. Het ging om de benoeming van de leden van de Rekenkamercommissie. 

De Rekenkamercommissie is een onafhankelijke commissie die de gemeenteraad ondersteunt bij haar controlerende taak en die onderzoekt of het gemeentelijke beleid goed is uitgevoerd en het gewenste effect heeft gehad. Zij kijkt daarbij ook of er geen geld is verspild. De sollicitatiecommissie bestond uit de raadsleden Mädi Cleerdin (PvdA), Paul Steenman (GL) en Linda Visser (SP). De burgemeester nam Bert Schudde (voorzitter van de commissie), Marjolein Zwerver, Jan Lunsing en Hendrien Damman de eed of belofte af dat ze integer zullen handelen en vrij zijn van belangenverstrengelingen voor het uitoefenen van deze functie.

“We hadden een mooie lijst waar we acht kandidaten uit geselecteerd hebben,” zei Cleerdin die de sollicitatiecommissie leidde. “De vier kandidaten die we nu voordragen zijn een goede afspiegeling van wat we nodig hebben aan kennis, kunde, ervaring en verhouding man-vrouw binnen de Rekenkamercommissie. Een mooie balans,” aldus Cleerdin.

Cookieinstellingen