Blues and More: line-up uitgelicht

Foto: HN

BAFLO – Live Noord organiseert zaterdag 12 oktober de eerste editie van het Blues & More Festival in Baflo. Een bluesavond in maart van dit jaar was een doorslaand succes, reden temeer om dit een passend vervolg te geven.

Blues & More is een festival met als rode draad Bluesmuziek, maar er zijn ook diverse uitstapjes naar Rock, Funk, Soul, Americana e.d. Blues staat ook bekend om hun geweldige zangers en niet te vergeten wereldberoemde gitaristen. De organisatie heeft een vijftal gerenommeerde en talentvolle bands weten te strikken. Stichting Live Noord heeft deze editie ervoor gekozen om een ruim programma in elkaar te zetten. De aanvang van het festival is om 15.30 uur in zalencentrum Concordia. De zaal wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een gezellige concertzaal Concorde.

RALPH DE JONG + BAND

Ralph De Jong zou eerst met een drie koppige formatie aantreden, maar heeft inmiddels aangegeven dat hij met zijn Quattro formatie het podium zal bestijgen. De Nederlandse blues ontdekking van de 21e eeuw door Roosendaalse legendarische drummer Elmore James van Dodewaard & legendarische Brainbox zanger Kaz Lux & ridder in de blues Harry ‘Cuby’ Muskee. Ralph de Jongh werd in 2011 door de Robert Johnson Foundation (USA) uitgenodigd om twee optredens te doen voor het 100 jarige Robert Johnson jubileum festival. Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames. In een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden, in een fenomenale atmosfeer van geluid.

Klik hier voor een impressie van de band.

VAN LIER EXPERIENCE

Deze band, bestaande uit de broers Harry (zang, bass) en Hans van Lier (gitaar), Richard Koster (zang, mondharmonica) en Harrie Groenewold (drums), staat als een huis dankzij jarenlange ervaring, zowel samen als afzonderlijk van elkaar. Covers en eigen nummers wisselen elkaar af, zowel stevig als ingetogen gespeeld. Nu, na 30 jaar, hebben de broers van Lier besloten dat het weer tijd is voor een hernieuwde samenwerking, en met wie konden zij dit beter doen dan met Richard Koster en Harrie Groenewold

Klik hier voor een impressie van de band.

BOURBON AVENUE

De Rotterdamse band Bourbon Avenue speelt rauwe en pure muziek vanuit het hart, die geïnspireerd is door verschillende onvergetelijke grootheden als o.a. Otis Redding, The Eagles, The Almann Brothers, The Beatles en de triomfantelijke geluiden van de gouden 60’s en 70’s. Hierdoor ontstaat een muzikale blend van soulvolle Rock ’n Roll muziek met een vleugje Westcoast.

“Ik kon niet geloven dat dit gewoon uit Rotterdam kwam”, aldus talentscout en producer Henkjan Smits.

Klik hier voor een impressie van de band. 

ELECTRIC HOLLERS

Nieuwkomers Electric Hollers speelden op 2 maart ook in Baflo en de Friezen gaan als een speer! Op veler verzoek keren ze terug naar Baflo. Electric Hollers is een nieuwe blues/rocksensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden.

De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana en Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat ‘Rise’ uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op. Inmiddels bouwt de band verder aan hun livereputatie en zijn ze klaar om Nederland verder te veroveren.

Klik hier voor een impressie van de band.

WOODGRAIN

Woodgrain is ook een band die veel op het podium staat. De band is diverse keren live bekeken door de organisatie. Woodgrain, bluesrock zoals het hoort! De band staat garant voor een middag of avond vol dampende rock van artiesten als o.a. Walter Trout en Joe Bonamassa.

Met de nodige wapenfeiten op hun naam (concerten/festivals in binnen- en buitenland) heeft Woodgrain zich de afgelopen jaren ontwikkeld en bewezen als een volwassen bluesband van formaat.

Klik hier voor een impressie van de band. 

DJ RED BOTTLE

Als echte Bavvelder en rasechte muziekliefhebber wilde Klaas Zuidema graag meehelpen aan deze nieuwe events in Baflo. Er gaat geen week voorbij of Klaas, a.k.a. Zeppo vliegt stad en (buiten)land af voor het bezoeken van muziekevents en neemt hierbij vaak merch mee van die bands. Met een neus voor goede muziek en daarnaast interesse in verschillende stijlen muziek heeft hij in de loop der jaren een enorme muziekcollectie opgebouwd, waaronder veel vinylplaten. Hij neemt deze avond een mooie selectie LP’s mee en brengt deze ten gehore in de foyer van Concorde.

Door de lengte van het festival (middag en avond) zijn er gedurende de dag verschillende soorten eten te verkrijgen. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Voor € 10,00 kan men kaarten in de voorverkoop kopen bij Sporthuis Winsum en Coop Verstraete Baflo. Reserveren van online-tickets kan via de Facebook pagina: Stichting Live Noord.

 

 

 

 

Cookieinstellingen