Start aanleg nieuwe oostelijke ontsluitingsweg Bedum

BEDUM – Vrijdag 27 september gaven Eltjo Dijkhuis (wethouder gemeente Het Hogeland) en Fleur Gräper-van Koolwijk (gedeputeerde provincie Groningen) met het dichtgooien van een gat het startsein voor de aanleg van de nieuwe oostelijke ontsluitingsweg Bedum. Het tweetal bediende een graafmachine alsof ze nooit iets anders gedaan heeft.

Met de aanleg van een rondweg aan de oostkant van Bedum wordt het centrum van Bedum veiliger en leefbaarder. Nu vinden inwoners het centrum onveilig door het vele vrachtverkeer dat door het dorp rijdt. De maximaal toegestane snelheid op de nieuwe weg wordt 60km/h.

Werkzaamheden

Vanaf de huidige N993 komt de nieuwe weg in de richting van de spoorlijn Groningen-Delfzijl. In 2020 bouwt ProRail de spooronderdoorgang voor het verkeer onder de spoorlijn Groningen – Delfzijl. Vanaf deze spooronderdoorgang loopt de nieuwe weg tot aan de zuivelfabriek FrieslandCampina DOMO. Over het Boterdiep komt ook nog een nieuwe beweegbare brug die de fabriek met de rondweg verbindt.
De werkzaamheden zijn in de loop van 2021 klaar. De provincie Groningen werkt samen met ProRail en de gemeente Het Hogeland aan de aanleg van deze nieuwe ontsluitingsweg. Meer informatie:www.provinciegroningen.nl/projecten/oostelijke-rondweg-bedum/

Cookieinstellingen