Zeemanshuis breidt uit met aanbouw en bewegingstuin

Wethouder Eltjo Dijkhuis en Piet Dijkstra (r) plaatsen het bord met daarop de gulle gevers
Wethouder Eltjo Dijkhuis en Piet Dijkstra (r) plaatsen het bord met daarop de gulle gevers
Foto: HogelandNieuws

EEMSHAVEN – Het Zeemanshuis gaat uitbreiden. In aanwezigheid van een groot aantal sponsoren onderstreepte Wethouder Eltjo Dijkhuis het belang van het Zeemanshuis Eemshaven. Ook onthulde hij samen met vrijwilliger Pieter Dijkstra een bord met daarop de namen van de sponsors 2019/2020. Tijdens de bijeenkomst maakte voorzitter Bert Hoekstra bekend dat nog dit jaar op een nieuw verworven stuk grond een bewegingstuin wordt ingericht en dat komend jaar het Zeemanshuis gaat uitbreiden.

In de loop van 2019 is een naastliggend stuk terrein van ruim 250 vierkante meter grond verworven. Dit terrein wordt ingericht als bewegingstuin voor zeelieden, truckers en passanten. Er komt een speelveld met daarop een voetbaldoel, een basket en een aantal fitnesstoestellen. Het terrein wordt voorzien van een nieuw egaal grasmat en professioneel omheind met een afrastering. Voor de verschillende attributen zijn inmiddels sponsoren gevonden. Naast de gebruikelijke gastvrijheid wordt nu ook de mogelijkheid tot bewegen geboden. De bewegingstuin is voor ieder vrij toegankelijk en altijd open. Voor de schets van de plattegrond klik hier.

De gestage groei van de Eemshaven zorgt voor een toename van het aantal bezoekers in het Zeemanshuis. Dit maakt het noodzakelijk dat de ontvangstruimte van het Zeemanshuis wordt vergroot. Op dit moment wordt het plan uitgewerkt tot vergroting van het gebouw met ca 5 meter in zuidelijke richting. De uitvoering is gepland voor 2020. Zie de artist impression hieronder.

Veel bedrijven in Delfzijl en de Eemshaven voelen zich nauw betrokken bij het Zeemanshuis en haar activiteiten. Dit werk kan niet plaatsvinden zonder sponsoring van het bedrijfsleven.

Mede dank zij de gulle giften die zijn gedaan en toegezegd, is het mogelijk geweest de bewegingstuin te realiseren. Wethouder Dijkhuis heeft het nieuwe bord, met daarop de namen van de sponsoren van het Zeemanshuis, in deze bijeenkomst onthuld. Inmiddels zijn dat er bijna 60! Aan het einde van het jaar, met Kerst, wordt alle zeevarenden in de haven een kerstpakketje bezorgd. Ook hieraan dragen veel bedrijven bij.

Het Zeemanshuis

Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 45 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder andere TV-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Het Zeemanshuis is in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg. Het Zeemanshuis ontvangt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers.

Cookieinstellingen