“Heel veel liefde” geheim van 60 jaar huwelijk

Burgemeester Bolding en het het echtpaar Mos-Jager
Burgemeester Bolding en het het echtpaar Mos-Jager
Foto: HogelandNieuws

UITHUIZEN – Op 3 oktober 1959 traden Arie Mos en Aafke Jager in het huwelijk op het gemeentehuis van Kantens. “Dat was op zoaterdagmörgen, want dat was groatis.”

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een dansavond in Hotel Ekamper in Oosteinde. “Arie’s moeke zat mit zeun ien moag en laip mit hom te koop. Oeteindelijk zag ik Arie wel zitt’n en van t ain kwam t aander”, zo laat Aafke weten.

Arie Mos (1939) is geboren in Zijldijk en melde zich na de middelbare school vrijwillig aan bij de Koninklijke Marine, waar hij machinist werd. Daarnaast werd hij ook duiker/berger. Hij heeft de hele wereld gezien. Daarna is hij 30 jaar werkzaam geweest in de techniek bij de aluminiumfabriek in Delfzijl. Aafke Jager (1938) zag het levenslicht in Zeerijp en was naast huisvrouw ook werkzaam in de molen van Garsthuizen.

Arie moet nog even wat kwijt: “Ze het altied zegt nooit mit ’n zeeman of jongere kerel te goan trouw’n. Mit mie kreeg ze allebaide.”

Arie en Aafke kregen vijf kinderen en zijn de trotse grootouders van net zoveel kleinkinderen.

Het vitale stel gaat er nog zo’n 6-8 weken per jaar met de caravan op uit, om deel te nemen aan fietsvierdaagsen. Fietsen is hun lust en leven. Zo hebben ze in het verleden al vele landen in Europa aangedaan en is er ook gefietst in Indonesië.

Arie is verder actief bezig in de jeules de boules sport, 2 tot 3 x per week, terwijl Aafke graag sokken mag breien. Belangrijker nog vinden ze de gezamenlijke hobby: tuinieren in hun eigen tuin aan hun huidige adres, waar ze bijna 50 jaar wonen.

Aafke wil tot slot nog wel even het geheim van haar 60 jaar samenzijn met Arie verklappen:”Heel veel liefde. De dakpann’ hebben hier natuurlijk ook wel ’s op dak rabbeld, moar dat was altied zo weer over.”/AT

 

 

Cookieinstellingen