Heropening Fysio2Fit groot succes

Foto:

WINSUM – Afgelopen zaterdag stond het bij Fysio2Fit in het teken van de heropening. De fysiotherapiepraktijk bestaat net drie jaar, echter in die tijd is er veel veranderd, wat een mooie aanleiding was voor de heropening.

In de ochtend waren er workshops, waar geïnteresseerden een kijkje konden nemen bij onder andere manuele therapie, echografie, sportfysiotherapie, personal training en HIIT.

De officiële opening was om 18.00 uur waar men onder het genot van een hapje en een drankje de nieuwe, grote en moderne oefenzaal kon bekijken.

Eigenaar Neil Judkins verteld tijdens de drukbezochte opening over het ontstaan en de snelle groei van de praktijk. Neil begint enthousiast zijn verhaal te vertellen; “In september 2016 ben ik begonnen met het aanbieden van fysiotherapie aan spelers en speelsters van vv Winsum, hiervoor gebruikte ik de verzorgingsruimte van die club. Al snel bleek dat deze ruimte te klein was en niet de gewenste faciliteiten bood, waarna ik besloot een kamer op het Aanleg 1 te huren. Na een jaar mijn praktijk gecombineerd te hebben met het werken in loondienst besloot ik in augustus 2017 volledig voor mijn eigen praktijk te gaan.”

Neil Judkins – geheel rechts – spreekt de aanwezigen toe

Dit bleek al gauw een goede keuze, na de eerste opening in september 2017 wisten steeds meer mensen de enthousiaste en kundige (sport)fysiotherapeut te vinden. Al snel bleek Neil de vele aanmeldingen niet meer allemaal zelf te kunnen inplannen, waarna Niels Zantingh als eerste personeelslid werd aangenomen. Niels is vanaf het begin een perfecte aanvulling: “We hebben dezelfde passie en gedrevenheid in het behandelen, begeleiden en laten herstellen van onze cliënten”, laat Neil weten. Met de komst van Niels werd er ook een extra ruimte gehuurd, zodat ze tegelijk konden werken.

Een maand later, januari 2018, wordt Albert Kremer als manueel therapeut aangenomen. Albert is een oude bekende van Neil, ze hebben samen de opleiding fysiotherapie in 2009 afgerond. Albert heeft op dat moment nog een eigen praktijk in Haarlem, maar zal een half jaar later verhuizen naar Groningen.

In het eerste half jaar van 2018 wordt het pand verder opgeknapt, in de zomer van 2018 blijkt de beschikbare ruimte alweer te klein. Er wordt besloten de helft van de loods aan de achterzijde van het pand erbij te huren en deze wordt in de zomer van 2018 ingericht als trainingsruimte. In het pand wordt de benedenverdieping opnieuw ingedeeld en ontstaan er drie behandelruimten. Aan alle verbouwingen komt eigenlijk geen aannemer te pas verteld Neil met trots. “We doen alles zelf in de weekenden en tussen de behandelingen door.” Neil wordt voornamelijk geholpen door zijn vader Martin verteld hij. “Erg leuk om dit project samen te doen.”

In december 2018 wordt Carla van Dalen aangenomen. Neil:”Carla ondersteund bij Fysio2Fit de administratie en telefonie, een erg fijne aanvulling.”

Gezien de drukte steeds verder toeneemt komt Bauke Hoekstra Fysio2Fit versterken vanaf maart 2019, na zijn laatste stage gedaan te hebben bij Fysio2Fit. In dezelfde maand wordt Alinda Meijer aangenomen als personal trainer. Er is wederom meer behoefte aan sportruimte en de andere kant van de loods wordt verbouwd. De scheidingswand die in oktober 2018 is geplaatst wordt in mei 2019 weer naar beneden gehaald en er ontstaat een mooie en ruime trainingsruimte.

In de loop van de maanden wordt de ruimte gevuld met moderne apparatuur en zelfs een grasmat voor specifieke sportrevalidatie. “De trainingsruimte heeft alles wat we nodig hebben voor sportlessen en fysiotherapie, waar we door het grote stuk vrije ruimte functioneel kunnen trainen.”

Als laatste aanwinst in september 2019 is Luuk Weijsenfeld aangenomen, Luuk is ook een oude bekende van Neil, samen werkten ze jaren in Beilen in een grote praktijk voor fysiotherapie. Luuk is vorige maand begonnen met zijn master opleiding sportfysiotherapie in Utrecht.

Neil spreekt met trots over hoe blij hij is met zijn team: “Samen hebben we hier wat moois van gemaakt. Ik ben blij met de goede mensen om me heen, hierdoor kan ik ook behandelingen en taken overdragen, waardoor ik me de komende tijd meer kan focussen op de ontwikkeling en kwaliteit van onze prachtige praktijk.”

Wat is het succes van Fysio2Fit?

“We zijn een jonge, gedreven groep fysiotherapeuten. Mensen voelen zich bij ons op hun gemak door persoonlijke aandacht, effectief en gericht behandelen en duidelijkheid over de verwachtingen. Daarnaast kunnen mensen altijd erg snel bij ons terecht. Uiteraard is de combinatie van een moderne praktijk welke alles te bieden heeft en daarnaast de kundige fysiotherapeuten het voornaamste succes! Verder werken we met samen met veel sportclubs, sportartsen en een aantal andere praktijken voor specifieke testen en metingen”, laat Neil tot slot weten.

 

Reacties