Sterren kijken met hoogleraar Peter Barthel

A wide-field ground-based image of the Milky Way plane. The constellation of Cygnus, where the veil nebula is located, appears in the top of the image.
Foto: Milky Way

BEDUM – Zaterdag 26 oktober 2019  is er de jaarlijkse Nacht van de Nacht. De gezamenlijke natuur- en milieufederaties en de  sterrenkundigen vragen dan aandacht voor de schoonheid van de nacht en …… voor de steeds groter wordende lichtvervuiling in ons land. Overal in het land worden evenementen georganiseerd waar de nacht-natuur en nachtelijke verschijnselen bijzondere aandacht krijgen.

VVV Het Hogeland-Bedum heeft professor doctor Peter Barthel – als sterrendeskundige verbonden aan de Groninger universiteit – bereid gevonden om ons uitleg te geven over en nader te laten kennismaken met de sterrenhemel boven Bedum (en omstreken) tijdens de Nacht van de Nacht. Als het onbewolkt is, is er buiten  de bebouwde kom – ver weg van straatlantaarns en andere lichtbronnen – veel moois aan de nachthemel te zien.

VVV Het Hogeland-Bedum ontvangt de deelnemers graag om 19.30 uur in de ambiance van Boerderij ‘Fraam’, aan de Fraamweg. We hopen dat door dit tijdstip ook veel kinderen meekomen.

In de nacht van 26 op 27 oktober gaat trouwens de klok een uur terug en is er dus een uur langer gelegenheid om van de nacht te genieten.

In verband met de voorbereiding kunnen deelnemers zich aanmelden  bij VVVHet Hogeland-Bedum, Kapelstraat 3 , Bedum tijdens openingsuren of telefonisch: 050 3015111. Deelnemers betalen 5 euro en donateurs van VVV Bedum 4,50 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meelopen. U kunt zich ook aanmelden per mail : [email protected] . Bevestiging volgt met wijze van betaling.

Zie ook www.nachtvandenacht.nl

Reacties