Kunstorganisaties in het Hogeland gaan samenwerken

Joost Meijer, saxofoonleerling van Hunsingo, speel voor.
Joost Meijer, saxofoonleerling van Hunsingo, speel voor.
Foto: Berto Merx

BAFLO – De muziekscholen Hunsingo en Noordakkoord en theaterschool Wonderboom tekenden gisteren de intentieverklaring waarin staat dat ze een gezamenlijke organisatie gaan vormen.

De feestelijke ondertekening van de verklaring in Huize Stol-Venema in Baflo werd bijgewoond door cultuurwethouder Eltjo Dijkhuis. “Noordakkoord is geworteld in De Marne, Hunsingo in Bedum en Wonderboom in Kantens. Ik zie dat er kruisbestuiving plaats vindt en dat men de samenwerking zoekt in een flexibele organisatie. Het gaat hier niet meer om de vraag in welk pand zitten we maar om wat we aan activiteiten kunnen aanbieden. Zorg voor verbinding op allerlei gebieden van de kunst en cultuur. Breng muziek en theater buiten de muren van de muziekschool. En durf buiten de reeds platgetreden paden te gaan,” zo hield Dijkhuis de organisaties voor.

Wethouder Dijkhuis feliciteert Martien van den Berg (Noordakkoord), Peter Barthel (links) en Bertine Beugels (Wonderboom) met de ondertekening.

De drie partners werken toe naar een gezamenlijke organisatie die eind 2020 in de steigers zou moeten staan. Naast het geven van lessen richt de nieuwe organisatie – een naam moet nog bedacht worden – zich op gezamenlijke producties, uitvoeringen waarin integratie wordt gezocht met dans, erfgoed, beeldende kunst. “We verwelkomen samenwerking met andere culturele disciplines. We sluiten onder andere aan bij de domeinen welzijn en bibliotheekwerk,” zo zegt de intentieverklaring.

Cookieinstellingen