Creatieve leerlingen ontwerpen eigen vervoersmiddel

ADORP – Het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis je wijs’ was aanleiding tot een leuke wedstrijd voor de kinderen van IKC De Wierde in Adorp. Iedereen die mee wilde doen, mocht zijn eigen vervoersmiddel ontwerpen en versieren als afsluiting van de projectweek.

Dit leidde tot prachtige, creatieve, originele creaties van een olifantenfiets tot een vliegende winkelwagen, van een Donald Duck aanhanger tot een magische skelter en alles wat daar tussenin zit.

De vakkundige jury, onder andere bestaande uit dorpsgenoten, beoordeelde alle inzet en kwam tot de prijswinnaars in de categorie middenbouw en de categorie bovenbouw. De originaliteit, creativiteit en zelfwerkzaamheid waren daarbij zwaarwegende beoordelingscriteria. Zo ging Noor in de categorie middenbouw er vandoor met de hoofdprijs vanwege haar creatieve uitingen en minutieus geknutselde details, zoals vlaggen, tasjes en een luchtballonnetje.

Anouk en Teuntje ontvingen de hoofdprijs in de categorie bovenbouw voor hun grote gezamenlijke inzet en originaliteit door van twee voertuigen (een skateboard en een kano) een nieuw voertuig (onderzeeër) te creëren. De hoofdprijs was in beide categorieën het boek ‘Pech onderweg’ van Jozua Douglas en Tosca Menten, een humoristisch boek dat perfect aansluit op het thema. Daarnaast ontvingen alle deelnemers een blijk van waardering voor de grote inzet, waarbij autodrop natuurlijk niet kon ontbreken.

Reacties