Winkelen bij ‘De kleine Beurs’ is een belevenis

‘BEDUM – Vrijdag 4 oktober opende Petra Abbring en Carin Dinkela in de Grotestraat 15a te Bedum (waar tot voor kort ‘de Koffieleut’ gevestigd was) een hartstikke leuke winkel: De kleine Beurs.
Om de leegstand in Bedum weer wat invulling te geven besloten de ondernemende dames, gesteund door hun partners Theo en Jan, een winkel te openen met damesmode van bekende labels en schoenen en laarzen van topmerken. HogelandNieuws- verslaggever Cees ging een kijkje nemen.
Het concept doet denken aan een outlet, maar bij binnenkomst vergeet je dat direct. De mooie, ruime, overzichtelijke winkel met moderne, robuuste kleuren en materialen doet gelijk warm en gezellig aan. Petra heeft natuurlijk gelijk een leuk praatje paraat en biedt haar hulp aan. Er zijn zes vrouwen en één man aan het snuffelen in de kledingrekken. Petra komt even buitenspel te staan, de dames adviseren elkaar en zijn heel enthousiast naar elkaar en over de kledingstukken. De man kijkt of er op, de fraai verlichte schoenenplanken, nog stevige, passende stappers voor hem staan. Het uitgezochte paar past als de muiltjes van Assepoester en de prijs past de koper ook heel goed.
De winkel, de boetiek, heet namelijk niet voor niets ‘De kleine Beurs’. De prijzen van de kleding variëren van 10 tot 25 euro. De schoenen en laarzen gaan met een korting van maar liefst 50% over de toonbank.
Mensen met een kleine beurs kunnen dus ook prima slagen bij De kleine Beurs.
Theo zit aan de koffietafel. Een doodgewone tafel met zo’n ouderwets tafelkleed dat mooi van lelijkheid is, maar door de kopjes, onderzetters, kristallen suikerpot en de bulderende, gulle lach van Theo, toch een heel bijzonder plekje in de winkel is. Een mevrouw stapt één van de Marilyn Monroe- pashokjes is en komt er even later met een beige/bruin jurkje aan weer uit. Ze krijgt bijval van bijna alle klanten en ook de mannen aan de koffietafel laten zich lovend uit over de combinatie mevrouw – jurkje. De jurk wordt afgerekend en mevrouw zal nog veel complimenten krijgen over haar aankoop.
Ondertussen komt Jan Dinkela een zooitje brengen en doet zich tegoed aan de Engelse drop. Twee dames believen wel een kopje koffie en al snel gaat het gesprek (in het Fries) over Skûtsjesilen.

Petra loopt zich al die tijd het vuur uit de sloffen, de aanloop is groot, de toegangsdeur blijft maar open en dicht gaan. Een enkeling komt niet naar binnen, maar zwaait vanaf de straat naar de winkel. Als Petra terugzwaait wordt de fiets toch even gestald en komt er weer nieuwe gezelligheid de winkel in. “Kun je nog even koffie pakken?” vraagt Petra aan haar partner. Met gespeelde tegenzin rukt Theo zich uit het Skûtsjesilen- gesprek en haalt koffie. Uit de keuken klinkt gekscherend: “Ik kan hier ook alles doen.” Maar goed dat het stel geen stappentellers draagt, want de meters die Petra bij elkaar trippelt, daar kan zo’n apparaatje wel overspannen van raken.

Voor de liefhebbers van boeken, voornamelijk thrillers, is er ook een hoekje ingericht: vanaf 1 euro per stuk.

Een bezoekje aan De kleine Beurs is zeker de moeite waard. Als je niets leuks vindt, heb je toch het gevoel dat je even heerlijk gewinkeld hebt.
Openingstijden:
Woensdag,  donderdag,  vrijdag en  zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Reacties