Boeren gaan maandag actie voeren in Groningen

Foto: Ingmar Vos

GRONINGEN – LTO Noord heeft zaterdag haar leden opgeroepen om maandag 14 oktober rond het middaguur op de trekker naar het provinciehuis in Groninger te komen. Voor Assen geldt eenzelfde oproep.

De leden van LTO Noord lijken de oproep massaal te volgen, zeker 300 leden zouden bereid zijn om deel te nemen aan het protest. Een veehouder uit Het Hogeland liet vanmiddag aan de redactie weten: ‘Er gaan morgen veel groepen trekkers naar de stad uit Middelstum, Bedum en Winsum.’

Andere boerenorganisaties willen het protest actief gaan steunen. Het overige verkeer moet rekening houden met grote vertragingen en opstoppingen.

De boeren gaan op drie verschillende locaties buiten Groningen verzamelen en rijden daarna in colonnes richting het provinciehuis. Hier wordt een delegatie ontvangen door landbouwgedeputeerde Henk Staghouwer.

De boeren zijn boos over de beleidsregels van het Interprovinciaal Overleg met stikstofafspraken waar ook de provincies Groningen en Drenthe afgelopen week hun handtekening onder hebben gezet. Volgens de boerenorganisaties gaan de provincies verder dan het landelijk beleid en ze willen dat de twee provincies, net als de provincie Friesland, hun handtekeningen weghalen.

Cookieinstellingen