Gemeente gaat eigen huisvesting onder de loep nemen

Gemeentewerken Winsum
Gemeentewerken Winsum
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De college van b. en w. laat onderzoeken of het personeel en het bestuur van de gemeente Het Hogeland op termijn efficiënter kan worden gehuisvest. Bereikbaarheid en optimale dienstverlening aan inwoners blijven daarbij het uitgangspunt.

Als gevolg van de herindeling werken de medewerkers vanuit 13 verschillende locaties. Dat kost geld en reistijd en is van invloed op de onderlinge samenwerking. In samenspraak met medewerkers werkt het college een voorstel voor de gemeenteraad uit met verschillende oplossingsrichtingen. Dit voorstel wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2020.

De raad wordt dan gevraagd om een voorkeur uit te spreken voor een van de in kaart gebrachte scenario’s. In het minst verregaande scenario gaat het om het verbeteren van de huidige vestigingen. In het meest verregaande scenario is het verminderen van het aantal gebouwen denkbaar. Ook wordt onderzocht of de buitendiensten en het onderdeel Groen van Werkplein Ability kunnen samenvoegen tot één nieuwe buitendienst. De buitendiensten zijn onder andere verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van onze buitenruimte. Op dit moment opereren medewerkers nog veel vanuit de locaties zoals ze deden voor de herindeling. Uit het onderzoek moet duidelijk worden of de samenvoeging leidt tot een efficiëntere samenwerking en betere dienstverlening. Tenslotte laat het college het huidige dienstverleningsconcept tegen het licht houden.

Cookieinstellingen