Ondernemersbeurs Winsum al succes vóór de opening

De voorbereiding op de opening van de beurs
De voorbereiding op de opening van de beurs
Foto: Berto Merx

WINSUM – “We zijn zeer tevreden”, zegt Joop Veldhuis, bestuurder van de Winsumer ondernemersvereniging, een half uur voor het begin van de ondernemersbeurs ‘Winsum Presenteert ‘t ‘aan het boogplein. “Er zijn veel nieuwe ondernemers op de beurs en ook ondernemers die we nog niet kenden en dat is nu al een succes voor de beurs.”

Een medewerker van de beurs is nog bezig met de speciale toegang voor bezoekers die de wat stijl uitgevallen hoofdingang niet aan zouden kunnen. Het detail, met aandacht ervoor dat iedereen binnen moet kunnen komen, dat siert het meesterschap van de organisatie.

De speciaal aangelegde rolstoelopgang

Buiten is het nog een kleine chaos van deelnemers die met de auto en ook nog met aanhangertje het laatste materiaal voor de inrichting van de stands aanvoeren. Laten we zeggen dat een verkeersregelaar het er héél druk zou hebben. De feesttent is afgeladen vol met de 55 ondernemers, instellingen die zich opmaken om hun beste beentje voor te zetten. Wethouder Eltjo Dijkhuis opent de beurs, op de solide catwalk van SportsCom, en Richard Beerenboom van dit bedrijf oogt moe. Op hetzelfde moment zijn de medewerkers van SportsCom ook bezig met de geluidsinstallatie en de jury-faciliteiten in Wijster af te breken en ergens anders weer op te bouwen voor de etappe van vandaag in de wielerwedstrijd Olympia’s Tour. “Het is mooi gelukt”, zegt Beerenboom die de gehele entourage van geluid en licht en podium van de feesttent voor zijn rekening nam.

Wethouder Dijkhuis, met ondernemersvoorzitter Henk Sok (l) en Joop Veldhuis.

Dijkhuis hield de Winsumer ondernemers voor om alvast de gedachten te formuleren om het evenement dat zijn tweede aflevering beleeft, volgend jaar om te zetten in een ondernemersbeurs voor de gehele gemeente: “Maak kennis met elkaar. Weet wat je voor elkaar betekenen kunt. Leg verbinding met elkaar zodat het gehele bedrijfsleven in onze gemeente er beter en sterker van wordt”, was zijn boodschap. En daarmee gaf hij de aftrap voor de beurs en tegelijk ook voor het feestweekend rondom de Baistemaart.

De Ondernemersvereniging Winsum maakte bekend dat dit jaar de opbrengt van de Adventskalender voor de Voedselbank is bestemd. “Afgelopen jaar deden we deze actie voor het eerst”, zegt Joop Veldhuis “en die leverde 2500 euro op voor De Arme Kant. Dit jaar wordt de opbrengt hoger. Pin me er niet op vast maar de opbrengst zal stevig hoger zijn.”/bm

Cookieinstellingen