Prijsvraag voor beste les in Grunneger Toal

Engelien vreet petat op Vismaart ien Grunnen.
Engelien vreet petat op Vismaart ien Grunnen.
Foto: Rients Faber

WINSUM – Op 2 oktober j.l. is het Groningstalige prentenboek Hen Engelien van Rients Faber feestelijk gepresenteerd in het KinderBoekenHuis te Winsum. Hierbij is het idee geboren een prijsvraag uit te schrijven voor het basisonderwijs en de buitenschoolse opvang: wie ontwerpt de leukste activiteit voor het jongere kind (4-8 jaar), waarin er met behulp van Hen Engelien aandacht voor de Grunneger taol wordt besteed?

Dat mag een eenmalige les zijn, het mag een project zijn, maar een vereiste is dat de kinderen warm worden gemaakt voor de Grunneger toal en dat het product overdraagbaar is. Het beste idee kan dan worden uitgevoerd op kosten van het KinderBoekenHuis en voor de ontwerper is er een mooie prijs aan verbonden. De selectie van de winnaar geschiedt door een deskundige jury, waarin Thea Bouma (directeur CBS De Meander Sauwerd), de Grunneger toal-coryfeeën Fré Schreiber en Henk Scholte (consulent van Centrum Groninger Taal en Cultuur), Rients Faber en Romke Visser (directeur KinderBoekenHuis) zitting hebben. Studenten aan lerarenopleidingen of andere relevante studierichtingen worden ook van harte uitgenodigd mee te doen. De inzendingstermijn sluit op 1 januari 2020.

Inzendingen kunnen naar [email protected] of per post naar KinderBoekenHuis, Kerkpad 2 9951 EP Winsum. Voor meer informatie: Romke Visser M 06-14158207

Cookieinstellingen