Controle op illegale bezigheden Waddengebied

Foto: HogelandNieuws

WADDENGEBIED –  Een breed Samenwerkingsverband Inspectie Waddenzee (SIW) heeft dinsdag 22 oktober en houdt woensdag 23 oktober 2019 een gezamenlijke handhavingsactie in het Waddengebied.

Er wordt onder andere gecontroleerd op strandrijden, snelvaren en illegale bezigheden in de kwelders. Er wordt gecontroleerd vanaf het land, op de zee en vanuit de lucht. Het is voor het eerst dat SIW zo’n grote gebiedsoverschrijdende handhavingsactie houdt in Noord-Nederland.

De inspectie-organisaties die meewerken zijn Rijkswaterstaat, de Landelijke Eenheid van de politie, de provincies Groningen en Fryslân, Staatsbosbeheer, de NVW (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), het ministerie van LNV (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), een aantal Waddenzeegemeenten, de waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s, Het Groninger Landschap, It Fryske Gea, de FUMO (Fryske Utfieringstsjinst Miljeu en Omjouwing) en het Openbaar Ministerie.

Op basis van de positieve geluiden bij dergelijke handhavingsacties in Noord-Holland, pakken Groningen en Friesland dit nu ook op. De handhavingsacties vinden ook in november plaats. De data waarop deze inspecties plaatsvinden, zijn niet bekendgemaakt.

Cookieinstellingen