Jubilerende St. Vrienden van de 12Hoven schenkt prachtig cadeau

WINSUM – Met een feestelijke bijeenkomst in de Kapschuur van de 12Hoven in Winsum vierde Stichting Vrienden van de 12Hoven haar 30- jarig bestaan. De bestuursleden waren niet met lege handen gekomen. Ze droegen, tijdens de muzikale dag, een prachtige jukebox over aan de 12Hoven, eigenlijk aan de bewoners.
Het duo Koos en Joke verzorgde met vrolijke meezingnummers voor een heerlijke, gezonde, muzikale fruitmand. Nummers uit lang vervlogen tijden als: ‘Ik geef je een roosje, mijn roosje’, ‘When i was just a little girl’, ‘Brandend zand’ en ‘Que Sera Sera’ werden door veel bewoners herkend en meegezongen. Kwam de tekst even niet naar boven, dan werd er mee geklapt of werd de maat met de loopstok mee getikt.
Het was erg leuk dat een aantal familieleden kleine kinderen had meegenomen naar het feest, want mooier dan muziek is toch bijna altijd kindergelach, waar ook veel bewoners zichtbaar van genoten. Zanger Koos speelde daar fantastisch op in en toverde oude kinderliedjes uit de gitaar, die ook de nodige bijval kregen.
Het liedje ‘Daar bij die molen’ werd door een aantal bewoners letterlijk meegezongen en nodigde een aantal mensen uit om over de dansvloer te zwieren of in de stoel te bewegen.
Na de samenzang bedankte locatiemanager Alex Jan Rollema de ‘Vrienden’ met lovende woorden en bood bestuursleden Matty Siersema, Jeannet Slob( al 30 jaar lid en mede-oprichtster), Janny Wouda-Lijnema en Gerrit van de Noord fleurige boeketten aan.
Voorzitter van de ‘Vrienden’, Matty Siersema, vertelde over het doel van de Vrienden van de 12Hoven: “De Stichting heeft tot doel om er voor te zorgen dat er geld binnen komt voor mooie, goede en functionele ‘dingen’, die (net) niet binnen de normale begroting vallen.”
Staand naast het ingepakte cadeau vroeg mevrouw Siersema wat het cadeau toch zou zijn? Eén bewoner wist het wel, een wasmachine!! Naast complimenten voor de scherpe geest leverde het antwoord vooral veel gelach op.
Het was aan de heer Gerrit van de Noord om het cadeau, een prachtige, klassieke, geheel gerenoveerde jukebox, te presenteren. Bij de eerste klanken maakte Van de Noord een dansje met mevrouw Siersema. Het danspaar nam het applaus dankbaar in ontvangst.
Na het officiële gedeelte sprak onze verslaggever nog even met de bestuursleden.
De vier hebben ieder wel een goede reden om in het bestuur te zitten, zijn sterk begaan met het wel en wee van de bewoners en verzorgenden. Ze hebben in de afgelopen 30 jaar erg leuke cadeaus kunnen schenken aan de 12Hoven en haar bewoners, zoals kunst en andere aankleding in de gangen,  elektrische duofietsen en vervoersmiddelen.
“Het is zo dankbaar werk. We hadden voor het 30- jarig jubileum om suggesties gevraagd, allemaal mooie dingen, maar we hebben gekozen voor de jukebox en je hebt vanmorgen kunnen zien wat een goede keus dat het is.’
Wilt u de ‘Vrienden van de 12Hoven’ ook steunen? U kunt dan mailen naar [email protected]
Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van de 12Hoven kunt u terecht op de site van de 12Hoven. Klik hier

Cookieinstellingen