Eerste schooldag fonkelnieuwe school Uithuizen

Het routebord voor wie waar zit.
Het routebord voor wie waar zit.
Foto: Berto Merx

UITHUIZEN – Zo’n 350 leerlingen plus de leerkrachten niet-onderwijzend personeel betraden vanochtend voor de eerste schooldag na de vakantie het nieuwe schoolgebouw NSU in Uithuizen.

Rond het gebouw aan de Oude Tilsterweg oog het nog net niet helemaal af. Het is nieuw en groenvoorzieningen moeten zich nog waarmaken. Binnen is niet te merken dat er afgelopen twee weken een enorme logistieke operatie heeft plaats gevonden. Woensdag twee weken geleden om twee uur werd de laatste verhuisdoos afgeleverd (de leerlingen hadden extra vrij): 1500 dozen waren het met de spullen van De Schelp, de Brunwerd en de Willem Alexanderschool. Vorige week is alles op alles gezet om de spullen op hun plaats te krijgen. Op een kleinigheid na is dit ook gelukt. Medewerkers van Cosis zijn bezig de laatste puntjes op de i te zetten.

Cosis-medewerkers overleggen.

In het gebouw zit de katholieke basisschool De Schelp met 115 leerlingen. Voor de openbare Brunwerd zijn het er 140 en CBS Koning Willem Alexander zit met 95 leerlingen in het gebouw. Bovendien is de kinderopvang KindH in het gebouw ondergebracht.

Het heeft een mooie cent gekost, tegenslagen in de bouw zijn overwonnen, maar je hebt er wel een mooi gebouw voor. Binnenkort is de officiële opening.

De hoofdingang van IKC NSU.

 

Cookieinstellingen