Subsidie van 3,6 miljoen euro voor opknappen winkelpanden

Uithuizermeeden
Uithuizermeeden
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Vanaf november wordt de subsidieregeling ‘Plus op vier centrumplannen Het Hogeland (2019)’ opengesteld. Deze regeling is bedoeld voor de centrumplannen in Bedum, Winsum, Uithuizen en Uithuizermeeden. Er is 3.6 miljoen euro beschikbaar voor eigenaren en huurders van al dan niet leegstaande winkelpanden in de vier centra. 

De subsidie wordt gebruikt voor vastgoedverbetering, verplaatsing van een onderneming van buiten het centrum naar het centrum en transformatie van leegstaande winkelpanden tot levensloopbestendige woningen of andere bestemmingen dan detailhandel. Deze regeling maakt onderdeel uit van het project ‘Plus op de vier centrumplannen’ waarvoor de gemeente 11.6 miljoen vanuit het Nationaal Programma Groningen (NPG) heeft ontvangen.
“Geïnteresseerde vastgoedeigenaren of ondernemers kunnen een subsidieaanvraag doen via de website van de gemeente Het Hogeland. Er wordt dan eerst een intake scan gedaan door een extern ingehuurd bouwkundig bureau. Uit deze scan blijkt of het projectinitiatief voor subsidie in aanmerking komt en of een project haalbaar is. Het doel van het college van B&W is om met deze regeling de komende jaren verder te bouwen aan vitale en dynamische dorpen en kernen,” aldus het gemeentebestuur.

Cookieinstellingen