Winkhem verliest strijd om koppositie

Foto: Jaap Bouwman

WINSUM – In een tot zover soepel verlopen start van de competitie, traden de volleyballers van Winkhem aan tegen de mede koploper uit Zuidhorn. Het werd een ware strijd die tot in de laatste minuut spannend bleef. De meeste punten gingen naar Zuidhorn – eindstand 2-3 – en dat betekent dat Winkhem voorlopig in de rol van underdog stapt in de race om de titel in de promotieklasse A. 

Voor de start van de competitie was veel onzeker, behalve dat men bij Winkhem wist dat de Meeuwen uit Zuidhorn één van de te kloppen ploegen is. Op de ranglijst kwam deze verwachting uit en zo stond er, zo vroeg in het seizoen, veel op het spel bij dit treffen tussen de gedeelde koplopers. Dit prachtige affiche trok ook een mooi aantal publiek, die bijdroegen aan de sfeer in de start van de wedstrijd. Om en om kwamen beide ploegen op voorsprong in de eerste sets. Winkhem wist met een uitstekende serve druk en twee prachtige series de gasten in toom te houden. De eerste twee sets mocht Winkhem bijschrijven, 27-25 , 25-21.

De Zuidhornsters wisten met een tactische omzetting in het team Winkhem in het vervolg beter onder druk te houden. Passend kwamen de Meeuwen nog beter voor de dag en ineens begon men op de mid aanval ook meer te scoren. Winkhem probeerde met een ander wisselbeleid het tij weer te keren. Dit mislukte helaas. In de opvolgende sets wisten de mannen uit Zuidhorn de stand weer gelijk te trekken, 21-25 , 20-25.  Alles kwam aan op een beslissende vijfde set, het beloofde een latertje te worden in Winsum. Winkhem startte goed, Zuidhorn nam het initiatief over, waarop winkhem de stand weer gelijk trok tot aan 13-13, tot in de laatste minuut was het spannend wie er met de winst vandoor zou gaan. De Meeuwen wisten blokkerend het verschil te maken en wonnen de set met 13-15. De gasten mogen vanaf nu proberen de belagers voor de titel van zich af te houden.

Volgende week zaterdag 9 november – 18.00 uur – bezoekt Winkhem de huidige nummer vier van de ranglijst, Sivoc uit Siddeburen. Opnieuw een partij waarin strijd zal zijn voor een top drie notering.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

 

 

 

Cookieinstellingen