Dean Arnoldus wint prijs Openluchtmuseum

Foto: HN

WARFFUM – De achtjarige Dean Arnoldus uit Garrelsweer won de hoofdprijs van een speciale speurtocht in Openluchtmuseum Het Hoogeland. De rugzak met inhoud werd afgelopen zaterdag door hem opgehaald. De speurtocht stond in het teken van de Kidsmuseumweek, die dit jaar als thema “Reizen” had.

Tijdens de herfstvakantie werd in heel Nederland de Museumkidsweek gehouden. In het openluchtmuseum konden kinderen tot 12 jaar een speciale speurtocht doen. Ze zochten naar spullen die verschillende bewoners van het museum nodig hadden om mee op reis te gaan en die verspreid waren geraakt over het museumterrein. Elk gevonden object leverde een letter op en samen vormden die letters de tekst “goede reis”. Uit de goede inzendingen werd een winnaar getrokken. Dean Arnoldus ontving als prijs een grote rugzak, gevuld met spulletjes die handig zijn om mee te nemen als je zelf op reis gaat.

Alle kinderen die meededen aan de speurtocht, vulden ook een inspectieformulier voor het museum in. Met die inspecties verwacht het openluchtmuseum deze week opnieuw “Kidsproof” te worden. Deze onderscheiding, die voor zo’n 70 musea in Nederland is weggelegd, onderstreept het kindvriendelijke karakter van Het Hoogeland. Het openluchtmuseum is vooralsnog het enige museum in Groningen dat zich Kidsproof mag noemen. Vrijdag wordt in het Archeon in Alphen aan de Rijn bekend gemaakt of Het Hoogeland dit predicaat blijft dragen.

 

Reacties