Heliport Eemshaven volop in bedrijf

Foto: Groningen Seaports

EEMSHAVEN – Na de officiële opening van de heliport in de Eemshaven door minister Wiebes van Economische Zaken op vrijdag 13 september jl. hebben de eerste commerciële vluchten inmiddels ook plaatsgevonden, onder andere naar windpark Veja Mate en Trianel Windpark Borkum. Beide vluchten zijn uitgevoerd door Heliservice Emden en daarmee is Heliport Eemshaven nu volop in bedrijf, zo meldt Groningen Seaports. 

“Groningen Seaports heeft ruim zeven jaren gewerkt aan de komst van de helihaven. Na een uitgebreid en zorgvuldig proces in goed overleg met natuur- en milieuorganisaties, de omgeving en de lokale en provinciale overheden kwam het noordwestelijke gedeelte van de Eemshaven als beste locatie uit de bus. Een locatie in een industriële omgeving in de buurt van de Beatrixhaven, niet ver van de veerdienst naar Borkum, maar bovenal vlakbij alle offshore windactiviteiten, ” aldus Seaports. De helikopters zullen met name worden ingezet voor het onderhoud van de windturbines op zee. EMS Maritime Offshore (EMO), een volle dochter van AG EMS, is de exploitant van Heliport Eemshaven.

Met de ingebruikname van de heliport wordt de sterke positie van de Eemshaven in de offshore wind sector verder verstevigd, zegt Seaports. “Want hierdoor kunnen offshore windparken beter en sneller bereikt worden. Dat betekent dat de Eemshaven weer een stukje aantrekkelijker geworden is als servicehaven voor het onderhoud van windturbines op zee.”

 

Cookieinstellingen