Oranjevereniging Bedum luidt noodklok

Foto: AOVG

BEDUM – “Het zou héél jammer zijn als we verdwijnen,” zegt Ida Douma, secretaris van de Algemene Oranje Vereniging Bedum. Gebrek aan bestuurders en donateurs drijven de vereniging naar het moment van er mee stoppen.

Zo’n 450 brieven stuurde het bestuur naar de leden met de noodoproep om het bestuur te versterken. De Oranjevereniging is uit een fusie van twee clubs ontstaan. Enkele jaren geleden telde men nog zo’n 800 leden die een bijdrage doneerden.

Ida Douma wijst erop dat vrijwilligers na een aantal jaren er me stoppen. “Mensen hebben het na een aantal jaren wel gehad. Ze willen iets anders, verhuizen of raken bij ander vrijwilligerswerk betrokken. Ik zit zelf ook al jaren in het bestuur, de voorzitter nog langer. Je moet dat ook niet jaren doen, dan ontstaat een tunnelvisie in een bestuur.” Zij wijst erop dat breder in Bedum het vrijwilligerswerk onder druk staat.

Als er geen bestuursleden bij komen en het aantal leden niet toeneemt, gaan de Koningsspelen komend voorjaar niet door. “Het is hard, het is heel jammer maar het is niet anders,” zegt Douma. De Oranjevereniging organiseert ook de Dodenherdenking op 4 mei./BM

Reacties