Speelgoedinzameling voor minima Het Hogeland (stichting SAM)

Foto: Stichting SAM

HET HOGELAND – Sinds een aantal jaren werken we in de maanden vóór 5 december hard om de kinderen van de minima-gezinnen van de gemeente Het Hogeland ook een leuk sinterklaasfeest te geven.

De aanloop naar dit vrolijke kinderfeest is voor de ouder(s) van deze gezinnen vaak niet makkelijk. De zorg of, en hoe, zij er voor hun kinderen ook een heerlijk avondje van kunnen maken, houdt ze enorm bezig.

Vanuit die betrokkenheid is de Stichting SAM (SpeelgoedActie Minima) opgericht.

In november wordt goed en schoon speelgoed ingezameld via onder andere de basisscholen in Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond. Ook andere sponsors dragen een steentje bij.

Diverse supermarkten in de gemeente hebben toegezegd dat zij als inzamelpunt voor het speelgoed willen dienen:

Aldi en Jumbo in Bedum

Albert Heijn in Winsum

Jumbo in Leens

Albert Heijn in Uithuizen

Hoe kunt u helpen?

Heeft u goed en schoon speelgoed over voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar?

In de week van maandag 18 november t/m zaterdag 23 november kunt u het speelgoed inleveren bij de genoemde supermarkten. De inzamelbakken zijn herkenbaar aan een affiche van deze actie.

In verband met een groot overschot van vorig jaar liever geen knuffels.

Hoe kunt u gebruik maken van deze actie?

Bij onder andere De Voedselbank Het Hogeland, Maxima en via De Kerstactiegroep Bedum en Stichting Vrienden voor elkaar Winsum zijn flyers verkrijgbaar voor de ouders om op vrijdag 29 november van 10.00 – 18.00 uur gratis speelgoed voor kun kinderen uit te zoeken in Zalencentrum Concordia in Baflo.

Wilt u ons op een andere manier ondersteunen, kijk dan op onze site: www.samhethogeland.nl of stuur een berichtje naar [email protected]

Reacties