Warffum weer met lege handen

WARFFUM – De hoofdmacht van voetbalvereniging Warffum wacht nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Zaterdag verloor het elftal van trainer Jur Smit in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen TEO. Het was alweer de zesde nederlaag en weer een die niet nodig was.

In de niet echt boeiende wedstrijd nam de thuisploeg na 12 minuten spelen de leiding. Uit een snelle kort genomen hoekschop van Peter de Vries was het Roel Klinkhamer die de bal panklaar op het hoofd legde bij broer Bartel. De spits raakte de bal echter geheel verkeerd, waardoor het speeltuig zomaar voor de voeten van Teun Venhuizen belandde, die van dichtbij de bal hoog in het doel joeg, 1-0.

Na een klein half uur spelen lieten de gasten eindelijk iets noemenswaardigs zien. Het was Boaz van der Veen die het eens van afstand probeerde en zijn schot via de vingertoppen van Warffum-doelman Gert-Jan Dijkhuizen en de paal over de achterlijn zag gaan. De hoekschop die volgde werd door Emiel Kruger voor het doel gebracht, waar TEO-speler Marten Reitsma met het hoofd dacht te gaan scoren. Ook nu zat sluitpost Dijkhuizen er goed bij zodat de bal via de lat weer het speelveld in ging.

Was Warffum iets slimmer was geweest en de vizier van de aanvallers scherper was afgesteld, had een ruststand van 3-0 tot de mogelijkheden behoord. Het bleef tot aan rust echter ‘slechts’ 1-0.

Nadat scheidsrechter Van Houten – hij floot vandaag precies 25 jaar – de tweede helft in gang had gezet, was het TEO dat de eerste twee mogelijkheden kreeg om te scoren.

Scheidsrechter Van Houten floot een prima partij

In de 50ste minuut was het Aart Reitsema die van zo’n 20 meter uithaalde, maar het was wederom Gert-Jan Dijkhuizen die met een uiterste inspanning de balĀ  uit z’n doel wist te ranselen en in tweede instantie belette dat Robbert Veldman de rebound kon binnen knallen. Een minuut later was het Emiel Kruger die namens de gasten een hoekschop nam en zag dat teamgenoot Aart Reitsma de bal naast kopte.

Het spel speelde zich vooral op het middenveld af, echte grote kansen waren schaars deze middag.

Met nog een kwartier te spelen kwam TEO dan zomaar uit het niets langszij. Een indraaiende bal vanaf de rechterkant werd alles en iedereen gemist en verraste ook doelman Dijkhuizen bij de tweede paal, 1-1.

Twee minuten later ontbrak het Warffum aan een beetje geluk toen een verdwaalde voorzet van Stefan van den Berg over TEO-goalie Florian Verduijn niet in het doel, maar op de lat belandde. Daarnaast werden goede countermogelijkheden om zeep geholpen. Steeds weer was de eindpass slordig; veel te hard of te ver naar de buitenkant.

Patrick Schut (14) maakt een Warffumer counter onschadelijk

De gasten bleven de ballen daarentegen gewoon in de ’16’ van Warffum pompen en hoopten dat de bal een keer goed voor de voeten van een van de Ten Posters zou vallen. De Warffumer verdediging had het niet echt moeilijk en leek dan ook minimaal een punt aan dit duel over te kunnen houden. Het liep echter anders.

Vijf minuten voor tijd gaf scheidsrechter Van Houten een hoekschop aan TEO, terwijl iedereen – inclusief de teruglopende TEO-spelers – van mening was dat Warffum een doeltrap zou krijgen. De beslissing van de leidsman kreeg grote gevolgen: uit de hoekschop van Emiel Kruger kopte Aart Reitsema snoeihard in, wist Warffum-goalie Gert-Jan Dijkhuizen de bal nog prima te keren, maar was het uiteindelijk verdediger Jeffrey Hoeksema die de bal in het doel werkte, 1-2.

Met nog vijf minuten te gaan was het TEO dat de wedstrijd rustig wilde uitspelen, maar daarbij nog een mogelijkheid weggaf. In de slotminuut kreeg Robbert Bos nog een enorme kans om Warffum een punt te bezorgen. In de ’16’ werd de aanvaller ingespeeld, waarop hij goed bij Wilko Woldhuis wegdraaide. Met een beetje rust had hij een hoek kunnen kiezen, maar Woldhuis besloot vanuit de draai direct uit te halen. De bal verdween nu hard en ongecontroleerd op de lat.

Zo blijft VV Warffum zonder overwinning en staat het met 2 punten voorlaatste in 5D./AT