Gemeenteraad steekt boeren, vissers en bouwers een hart onder de riem

De actie van boeren bij het provinciehuis op 14 oktober.
De actie van boeren bij het provinciehuis op 14 oktober.
Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De meerderheid van de Hogelandster gemeenteraad steekt de boeren, vissers en bouwers een hart onder riem. “De raad heeft de wens om samen met de drie sectoren op te trekken bij het ontwikkelen van de stikstofreductie wetgeving,” zo stelt de motie die op initiatief van de VVD ter tafel kwam.

De motie stelt dat de boeren en vissers “ons hoogwaardig voedsel geven met oog voor milieu en dierenwelzijn en mede onderhouders zijn van ons prachtige groene buiten- en waddengebied en dat ze daar respect voor verdienen.” Een zelfde waardering spreekt de motie uit voor de bouwsector die – aldus de motie – van belang is voor de leefbaarheid van de gemeente, de hersteloperaties als gevolg van de aardgasschade en de verdere ontwikkeling van de Eemshaven. De motie stelt dat landbouwminister Schouten niet van plan is agrarische bedrijven uit te kopen, maar vreest dat het provinciaal bestuur kan beslissen dat wel te doen.

De VVD, GemeenteBelangen, het CDA en de ChristenUnie steunden de motie. De andere partijen – PvdA, SP en GroenLinks – steunden de motie niet. “We hebben grote waardering de boeren, vissers en de bouwers. De problematiek waar het over gaat is veel breder en veel omvattender. Het gaat iedereen aan. Er zal een fundamentele omslag moeten komen waar iedereen tegen een eerlijke prijs kan produceren met oog voor de milieubelangen.  Het is een zaak waarbij niet alleen de belangen van boeren, vissers en bouwers in het geding zijn,” zo verwoordde Mariska Markhorst (GroenLinks) het.

Cookieinstellingen