Kwam Sinterklaas maar met één Piet naar Uithuizermeeden?

UITHUIZERMEEDEN – Even leek het erop dat Sinterklaas met maar één Piet, de ‘ZingPiet’, naar Uithuizermeeden was gekomen. De ‘ZingPiet’ liep al een tijdje rond op het Johan van Veenplein en de muzikanten van Soli Deo Gloria speelden al vrolijke Sinterklaasliedjes toen de Goedheiligman een beetje eenzaam op zijn paard het plein op reed.

Net op het moment dat een aantal kinderen begon te denken dat de intocht zonder de zo geliefde medewerkers van Sinterklaas zou zijn, kwam er veel lawaai uit een bestelwagen van Splinter uit Roodeschool die al die tijd al op het plein geparkeerd stond.

Veel kinderen dachten de grap al door te hebben en verzamelden zich bij de achterdeuren van de bestelwagen. Aan het gebonk, geluid en heen en weer gaan van de bus moesten daar de Pieten wel inzitten. De deur werd geopend… maar de kinderen waren opnieuw gefopt: er kwam maar één zwarte Piet in de deuropening. Terwijl sommige kinderen de laadruimte nog eens extra inspecteerden, klonken er claxons op het plein. Twee auto’s van Splinter met daarachter aanhangwagens met  picknickbanken erop brachten lachende en snoepgoed strooiende Pieten het plein op, dit tot groot vermaak van de ‘gefopte’ kinderen. Voorafgegaan door het muziekkorps maakten Sinterklaas, de Pieten en kinderen vervolgens een feestelijke optocht door het dorp.

Na de route door het dorp was er ter afsluiting een kinderprogramma in zaal Rehoboth.

Cookieinstellingen